Çankaya Belediyesi Ramazan ayında kurulan iftar çadırlarında ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği vermeye devam ediyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ramazan ayının en kutsal ay olduğunu belirterek “Ramazan paylaşmak, Ramazan dayanışmak demek. Bizde Çankaya Belediyesi olarak geçen Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da iftar çadırlarımızı açtık. 120-130 bin yurttaşımıza bu Ramazan boyunca iftar çadırlarımızda hizmet veriyoruz. Bu maneviyatı birlikte paylaşıyoruz.” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, dün Türközü'ne kurulan iftar çadırında vatandaşlarla beraber orucunu açtı. İftar çadırında gelen Belediye Başkanı Alper Taşdelen vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Taşdelen, vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Tezgaha geçip yemek dağıtan Taşdelen, kaplara yemek doldururken bir yandan da vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar kurulan iftar çadırı için Belediye Başkanı Taşdelen’e teşekkür etti. Daha sonrasında akşam ezanı okununca Taşdelen ve vatandaşlar beraber oruçlarını açtı. Yemek sonrasında orada bulunan bir vatandaş dua etti ve hizmetlerinden dolayı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür etti. Yemek sonrasında vatandaşlarla sohbet eden Taşdelen, daha sonrasında iftar çadırından ayrıldı. Çankaya Belediyesi Ramazan ayı boyunca 130 bin vatandaşa iftar yemeği vermeyi planlıyor.

İftar yapmak için iftar çadırına gelen vatandaşlar duygu ve düşüncelerini aktardı. Kubilay Turgut, Ramazan ayı çok güzel geçtiğini belirterek “Ramazanda oruçlarımın biri hariç hepsini iftar çadırında açtım. Yemekleri güzel geçen seneden beri devamlı geliyorum, burayı seviyorum. Yemekleri güzel burada ikinci defa döner veriliyor. İftarımızı yine dönerle açacağız.” dedi.

Rafet Kaya, Havalar serin olduğu için Ramazan ayının iyi geçtiğini söyleyerek “Belediyemize çok teşekkür ederiz, çok çalışıyorlar, çok iyiler her şeyden memnunuz.” diye konuştu.

Sabiha Atmaca, Ramazan ayının çok güzel geçtiğini ifade ederek “Buraya ilk defa geliyorum. Ama burayı yapandan Allah razı olsun. Fakirler karınlarını doyuruyor Allah bin kere razı olsun.” dedi.