Ankara Yenimahalle'de kapatılan Polis Koleji ve Polis Akademisi öğrencilerine tasdiknameleri verildi. Basın açıklaması yapılmasını engellemek için öğrencilerin okuldan çıkışına izin verilmezken, kolejin önüne otobüs çekildi ve kapılar öğrencilerin üstüne kapatıldı.

Öğrencilerden dışarı çıkmayı başaran bir grup okul önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında,” Polis Koleji öğrencileri olarak bizler ise 4 sene boyunca ileride polis olmak için eğitim gördük. Bu okulu evimiz belledik. 14 yaşında ailemizden uzakta kaldık. Ailelerimizden daha fazla burada vakit geçirdik. Hasretlerimizi, ayrılıklarımızı içimize gömdük. Üç haneli şafaklar saydık. -10 derecede buz üzerinde, artı 30 derecede asfaltta şınavlar çektik. Gece 3’lerde 5’lerde herkes rahat yatağında tatlı uykusundayken bizler burada nöbetler tuttuk. Gece yarılarında, şafak vakitlerinde içtimalar yaptık. İnsana doğruyu yapmaktan daha fazla öz güven verebilecek bir şey yoktur. Bizim kendimize güvenimiz tam. Tıpkı bir Elif gibi dosdoğru ve dimdiğiniz. Bizim amacımız sesimizi duyurmak. Yapılan haksızlığı anlatmak. Vatanımıza, dürüst bir emniyet mensubu olarak hizmet etmek. Biz şu anda gidiyoruz ama haklarımızdan feragat etmiyoruz. Haklarımızı, bizi yüzüstü bırakmayacağına inandığımız yüce Türk milletine emanet ediyoruz. Bize bunları reva görenleri vicdanlarına mahkum ederek tüm vicdanlardan mezun oluyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Bir öğrenci, okuldan ilişiklerinin kesildiğini ancak arkadaşlarının içerde tutulduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti,” Okuldan ilişiğimiz kesilmesine rağmen şuanda arkadaşlarımızı içeride tutuyorlar. Biz zorla çıktık. Kapıları kapatıyorlar. Gördüğünüz gibi görüntü alınmaması için önüne otobüs çektiler. Şuanda hukuksuz bir şey yapıyorlar. Kanunsuz yere şuanda arkadaşlarımızı resmen rehin tutuyorlar. Sırf sesimizin duyulmaması için. Oysa tasdiknamelerimizi verildi. Yaptığımız hukuksal bir şey. Yani tamamen mağdur olan kişilerin sesinin duyulmasını engelliyorlar.”