Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde toplanan İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, haftaya Meclis Genel Kurulunda görüşülecek olan iç güvenlik paketinin geri çekilmesi için eylem yaptı.

TBMM Dikmen Kapı önünde toplanan dernek üyeleri, ‘İç güvenlik paketi geri çekilsin’ pankartı açtı. Eylem bazı BDP’li vekiller destek verdi.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, söz konusu paketin geri çekilmesi için eylem yaptıklarını ifade etti. İHD olarak, gerek içişleri komisyonuna gerek alt komisyona bu yasa tasarısının Türkiye’yi nereye götüreceğini etraflıca anlattıklarını aktaran Türkdoğan, şu anda polisin, kolluğun, valilerin ve kaymakamlığın haddinden fazla yetkileri olduğunu söyledi. Türkdoğan, “Bu yetkilerin çoğu esasın AİHM sözleşmesine aykırı, Anayasa’da düzenlenen temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasıyla ilgili yetkilere aykırı. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, Türkiye’yi tam bir polis devletine dönüştürecek yeni yetkileri getirmek ve bunu parlamentodan geçirmek gerçekten kabul edilemez bir durumdur. Türkiye’nin demokratikleşme sürecini baltalamak demektir. Geriye gitmek demektir. AKP’nin bir adım ileri iki adım geri taktiğinden daha geri bir taktiktir bu. Bu birçok noktada daha da gerilere gitmek demektir. Hak savunucuları olarak bizim görevimiz her zaman bardağın boş tarafını göstermektir. Şimdi bu yasa tasarısıyla bardağa bir de delik açılıyor. Dolu olan kısımlarda da su boşalmaya başlayacak.” diye konuştu.

Türkdoğan daha sonra bu yasa tasarısıyla nelerin geriye gideceğini madde madde anlattı.

Yapılan açıklamanın ardından dernek üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.