Edirne’de fiziksel engeli nedeniyle eve hapsolan bir vatandaş, kendisi için alınan tekerlik sandalyeyi görünce gözyaşlarını tutamadı.

Edirne Belediyesi, biri silahlı saldırı sonucu bacağını kaybeden Muzaffer Çetinkaya(64), diğeri ise doğuştan yürüme engelli Derya Akçay (19) olmak üzere iki engelli insanın yüzünü güldürdü. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle akülü tekerlekli sandalye alamayan iki engelli belediyeye müracaat etti. Fiziksel engelli iki insanın yardım çağrısına duyarsız kalmayan belediye iki adet akülü tekerlekli sandalye sipariş etti.
Her biri yaklaşık 4 bin TL değerinde olan tekerlekli sandalyeler, firma tarafından Edirne’ye getirilerek teslim edildi. Tekerlekli sandalyelerin teslimi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Silahlı saldırı sonucu yaralandıktan sonra bacağını kaybeden Muzaffer Çetinkaya, kendisi için alınan tekerlekli sandalyeyi görünce gözyaşlarını tutamadı. Daha önce kullandığı akülü sandalyesi bozulduktan sonra 6 aydan bu yana eve hapsolan Çetinkaya’yı belediye başkanı sakinleştirdi. Çetinkaya ve genç kıza akülü tekerlekli sandalyeleri Başkan Gürkan teslim etti.

Yeni aracına kavuşmanın sevincini yaşayarak gözyaşına boğulan Muzaffer Çetinkaya, "Aylardır bir marketten alışveriş yapmaya hasret bir insanım. Bunlarla böyle alışveriş yapamıyorum. Birisine mecburen bağımlısın. Başkanım çok doluyum. Şunlar bambaşka bir şeydir. Çok doluyum. Tekerlekli sandalye benim hayatımı çok değiştirecek. Bunları verenlerden Allah razı olsun. Gözyaşlarım mutluluktan. Allah sizleri de mutlu etsin. Çeken bilir. İlk işim çarşıya gidip alışveriş yapacağım." dedi.

Derya Akçay ise başkandan tekerlekli araba istediğini, onun da verdiğini belirterek, "Çok teşekkür ederim. Dışarıda gezmek istiyordum, şimdi gezebileceğim." diye konuştu.

Çetinkaya'nın kendilerini de duygulandırdığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, onların özgürlüklerine kavuşmaları, şehirde özgürce gezecek olmalarından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.