Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin en büyük maden faciasının yaşandığı Soma'yı ziyareti sırasında Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen madenci Erdal Kocabıyık, Bergama Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde işe başladı.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te yaşanan maden faciasının ardından dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen madenci Erdal Kocabıyık, uzun süredir işsizdi. Yusuf Yerkel’in tekmelediği ve bu olaydan sonra da davalarla ve para cezalarıyla da mücadele eden Erdal Kocabıyık'a CHP’li Bergama Belediyesi sahip çıktı. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Kocabıyık'ın Bergama Belediyesi'nde işe başladığını duyurdu.

13 Mayıs 2014'te 301 madencinin şehit olduğu faciadan 2 gün sonra o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan Soma'ya gitmişti. Bir grup işçinin eylemi sırasında polislerin yere yatırdığı madenci Erdal Kocabıyık'ı Başbakan Danışmanı Yusuf Yerkel tekmelemişti. Bu olayın üstüne Kocabıyık’a 548 lira para cezası kesildiği, bir yıldır da hiçbir madende iş verilmediği ortaya çıkmıştı. Ayrıca 4 yıla kadar hapsi istenen Kocabıyık, ilçede kimse kendisine iş vermediği için hamallık yaparak ailesini geçindirmeye çalışıyordu. Zor günler geçiren Kocabıyık'a sahip çıkan CHP’li Bergama Belediyesi oldu.

ÖZGÜR ÖZEL, SÖZ VERMİŞTİ

Konunun ortaya çıkması ile Erdal Kocabıyık ve eşi Derya Kocabıyık ile görüşerek konuyu takip edeceklerini söyleyen Özgür Özel, “Erdal kardeşimiz iş konusunda ciddi sıkıntı yaşıyor. Erdal Kocabıyık'ın iş durumunu Genel Başkan Yardımcı'mız Şafak Pavey ile birlikte takip ediyoruz.En kısa sürede bu konu çözüme kavuşacaktır. Konuyu yakından takip ediyorum.” demişti.

ERDAL, ARTIK KÖMÜRLE DEĞİL ÇİÇEKLE UĞRAŞACAK

CHP'li vekil Özgür Özel bugün Twitter'da ''Erdal Kocabıyık kardeşimiz Bergama Belediyesi'nde işe başladı.'' diye son gelişmeyi takipçileriyle paylaştı. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Özel, şu ifadeleri kullandı: “Erdal kardeşimiz zor günler geçirdi. Yaşadıklarının üzerine Soma’dan ve bildiği çevreden ayrılmak istemedi. Geçtiğimiz ay kendisi ile görüştüğümüzde de bana Soma’da ve yakın civarda iş aradığını söylemişti. Genel Başkan'ımızın talimatı ve Genel Başkan Yardımcılarımız Veli Ağbaba ve Şafak Pavey’in katkıları ile Erdal Bergama Belediyesi'nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde işe başladı. Bugün Kocabıyık’ın ilk iş gününde Sayın Belediye Başkanı'mız Mehmet Gönenç de onu yalnız bırakmadı ve ilk gün ziyaret etti. Erdal, artık kömürle değil, çiçekle uğraşacak.”