PYD ile IŞİD çatışmalarının yaklaştığı Akçakale’nin karşısındaki Telabyat’ta toplu göç dalgası yaşanıyor. Bugün akşam saatlerinde binlerce Suriyeli aniden Akçakale sınırına dayandı. Türkiye’ye geçiş yapmak isteyen Suriyelilerin geçişine izin verilmedi.

PKK’nın Suriye uzantısı olarak bilinen PYD, karadan Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) havadan ise Koalisyon uçaklarının desteği ile Telabyat’a saldırıyor. Gün geçtikçe ilerleyişini sürdüren PYD güçlerinin Telabyat’a yaklaşması üzerine akşam saatlerinde Telabyat’ta toplu göç dalgası yaşandı. Binlerce Suriyeli Şanlıurfa’nın Akçakale sınır kapısına yığıldı. Türkiye’ye geçmek isteyen Suriyelilerin geçişine güvenlik güçleri izin vermedi.

Ara ara gerginliklerin yaşandığı sınırda Mehmetçik havaya ateş açarak grubu geri püskürtmeye çalışıyor. Ancak geriye dönüşlerin olmadığı gözlendi. Bu arada polis sınır hattına geçişe izin vermiyor. Emniyet şeridi ile sınır hattına yakın bölgeleri kapatan polis basın mensupları ve vatandaşları sınırdan uzaklaştırıyor. Sınırın diğer tarafındaki çatışma sesleri ise Akçakale’den duyuluyor.