Aydın’da, oğullarını Şırnak’ta şehit veren Kocabaş ailesi, kendilerine telefon eden dolandırıcılara 20 bin lira para ile 5 bin liralık ziynet eşyası kaptırdı. Güven Timi ekibinin engellemeye çalıştığı vakada dolandırıcılar, ailenin evine gidip parayı ve ziynet eşyalarını elden teslim alarak ortadan kayboldu.

Şırnak’ın Uludere ilçesi kırsalında, 1993 yılında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan İsmail Kocabaş’ın ailesi, telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Şehit babası 75 yaşındaki Ali Kocabaş’ı evde olduğu sırada cep telefonundan arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp kimliğinin bir soygunda kullanıldığını söyledi. Soruşturmanın sürdürülmesi için kendilerine para vermesini isteyen dolandırıcıların tuzağına düşen Kocabaş, askerlik şubesi yakınlarında, dolandırıcı için çalışan kuryenin gelmesini bekledi.

Bölgede görevli Güven Timi ekibi, hareketlerinden şüphelendikleri Ali Kocabaş’ı uyarmak için harekete geçti. Şehit babası ile konuşan polis ekibi, diğer oğluna da ulaşıp yanlarına gelmesini istedi. Oğlunu da karşısında gören Kocabaş, ikna olarak paranın evde olduğunu söyledi. Polis ekibiyle birlikte Meşrutiyet Mahallesi'ndeki evine giden Ali Kocabaş, kendisini arayan dolandırıcı haricinde bir kişinin daha evine geldiğini, eşi 69 yaşındaki Iraz Kocabaş’tan 20 bin lira para ve 5 bin lira değerinde ziynet eşyası aldığını öğrendi. Vakayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bütün birikimlerini dolandırıcılara kaptıran Kocabaş ailesini ziyaret eden Aydın Şehit Yakınları ve Malul Gaziler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevil Esin ve Yönetim Kurulu üyeleri, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Aileyi teselli eden Esin, “Son günlerde bu olaylar artmış durumda. Dolandırıcılar, derneğimizin de ismini kullanarak yardım adı altında para topluyorlar. Vatandaşlarımız bu isteklere itibar etmesin. Ne devlet görevlileri ne de derneğimiz kimseden para talep etmez.” diye konuştu.