Telefonla ulaştıkları kişileri polis ya da savcı diye tanıtıp terör örgütü gibi yalanlarla vatandaşları dolandıran ve ihbar üzerine gözaltına alınan 10 kişiden 8’i tutuklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uyarıcı önlemlerin ardından yapılan ihbarlar sayesinde bu şekildeki birçok dolandırıcılığın önüne geçildiği öğrenildi.

Kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtıp ulaştıkları kişileri, "Sizin banka hesaplarınız terör örgütü tarafından kullanılıyor. Bu hesaplara müdahale etmemiz gerekiyor. Operasyonun gizliliği var, kimsenin bu konuyu duymaması gerekiyor. Herhangi bir şahsa bilgi verir, olayı deşifre ederseniz gözaltına alınırsınız." sözleriyle tehdit eden dolandırıcılar para istiyor. Olayın sık sık basında yer almasından dolayı dolandırılmak istendiğini anlayan vatandaşlar, polise haber veriyor. İzmir'in çeşitli semtlerinde son bir ay içerisinde meydana gelen yedi olayda yapılan ihbarlar sayesinde vatandaşlar dolandırılmaktan kurtarıldı. Polis, toplam 10 zanlıyı yakaladı. Vatandaşların binlerce lirasını dolandırmaya çalışırken gözaltına alınan sanıklardan 8'i tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla bırakıldı, yaşı küçük çocuk da serbest bırakıldı.

BİLİNÇLENME DOLANDIRICILIĞIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Her yıl binlerce vatandaşın bu ve benzeri yöntemlerle ve rahatlıkla dolandırılabilmesine rağmen özellikle son aylarda polise haber verilmesi sayesinde sadece İzmir’de, onlarca zanıl suçüstü yakalanarak tutuklandı ve pek çok kişinin mağduriyeti önlendi. Emniyet yetkilileri, "Vatandaşların bilinen veya yarın ortaya çıkabilecek farklı dolandırıcılık yöntemlerine karşı her zaman duyarlı ve ihtiyatlı yaklaşarak mutlaka polisi haberdar etmesi, hem şahsi hem de kamu menfaati icabıdır." diye uyarıda bulundu.