Afyonkarahisar’da yerel bir gazetenin yazı işleri müdürü, Anadolu Ajansı’nın (AA) haberlerini izinsiz kullandığı gerekçesiyle 50 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

AA'nın haberlerinin kopyalanarak telif bedeli ödemeksizin yayınlanması nedeniyle söz konusu yerel gazetenin Yazı İşleri Müdürü Yaşar Oflaz mahkemeye verildi. Oflaz, mahkeme tarafından 50 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Oflaz, çarptırıldığı bu cezayı ödeyemeyince cezaevine girdi.

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği(AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları yaptığı açıklamada, mağdur meslektaşları ve ailesinin sonuna kadar destekçisi olacaklarını söyledi. Gazete yönetimini duyarsız davranış sergilemekle eleştiren Abdioğulları, mağdur olan meslektaşlarının hukuki yollardan hakkını araması için çaba göstereceklerini belirtti. Abdioğulları, "Şehrimizin sivil ve resmi kurumlarının, siyasi ve bürokratik karar mercilerinin de bizim yanımızda olacaklarına, haksız-hukuksuz işlerle mesleğimizi zedeleyenlere tavır koyacaklarına inanıyoruz. Bu olumsuz durumu meslektaşlarımız adına bir kez daha kınıyor, bu duruma sebep olanlara bir daha kutsal mesleğimiz ‘gazetecilik’ adını ağızlarına almamalarını tavsiye ediyoruz." dedi.