TEM otoyolunda durdurulan Suriyeli sığınmacılar seslerini duyurabilmek için eylem yaptı.

Avrupa ülkelerine geçme hayaliyle yola çıkan Suriyelilerin geçişine izin verilmedi. Jandarma ve polis tarafından şehrin girişinde durdurulan sığınmacıların sınıra geçişlerine izin verilmiyor. Üçüncü gecesine girecek olan Suriyeli sığınmacılar, sabah saatlerine açlık grevine başladı. Valilik, belediye ve diğer yardım kuruluşlarından gelen gıda yardımı sadece çocuklar için kabul ediliyor.

İki günden bu yana otoyol kenarındaki arazide beklemeye başlayan sığınmacılar akşam saatlerinde toplanarak eylem yaptı. Buldukları kartonlara taleplerini yazan sığınmacılar hep bir ağızdan “Biriz, sınırı açın geçelim” sloganları attı. Jandarma sığınmacıların bulunduğu bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sığınmacıların yanına gelerek temsilcileriyle görüştü. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Gürkan, sığınmacıların ısrarla Yunanistan’a geçmek istediklerini söyledi. Ancak Yunan tarafının sınıra polis ve askeri yığınak yaptıklarının haberini aldıklarını belirten Gürkan, Avrupa Birliği’nin yaptığı bir milyon mültecinin kabul edileceği açıklamasının gereğinin yapılmasını istedi. Böyle bir karar alındıysa bunun derhal Yunanistan ve Bulgaristan makamlarına bildirilerek sınırlarını açılması gerektiğini vurgulayan Gürkan, buraya gelen sığınmacıların bekleyecek tahammüllerinin kalmadığını ifade etti.