Avrupa'ya gitmek için İstanbul'dan Edirne istikametine ilerleyen Suriyelilerin önü polis tarafından TEM Esenyurt gişeleri önünde kesildi. Polis, TEM’de ilerleyen Suriyelilerin gitmesine izin vermiyor.

Suriyeli bir grup göçmen gece saatlerinde Avrupa'ya gitmek için TEM'den Edirne istikametine yürüyüşe geçmişti. Esenyurt gişelerinin önüne gelen Suriyelilerin önü polis tarafından kesildi.
Çok zorlu şartlar altın hayat mücadelesi verdiklerini söyleyen Suriyeliler ise Edirne’ye doğru ilerlemek için ısrarlı olduklarını söyledi.

Ahmet isimli Suriyeli “Bize tek bir şey lazım Edirne’ye gitmek istiyoruz. Başka bir şey yok.” dedi. Bir buçuk sen önce asker iken Suriye’den kaçtığını bir kişi ise "Yunanistan’a geçmek üzere Edirne’ye gitmek istiyoruz. İnşallah kapı açılacak.” diye konuştu. TEM’ye yürüyen Suriyeli bir bayan ise tek isteğini okumak ve Avrupa’ya geçmek olduğunu söyledi.

Bu arada CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Sezgin Tanrıkulu da Suriyelilerin bulunduğu alana gelerek yetkililerden bilgi aldı. Milletvekillerinin polis ile Suriyeliler arasında arabuluculuk yaptığı görüldü.

Polis tarafından ablukaya alına Suriyelilerin TEM-Esenyurt sapağındaki bekleyişleri devam ediyor.