İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan sehitlervegaziler.gov.tr internet sitesinin 19 Şubat 2015’te kapatılması ile ilgili tartışma sürüyor

www.sehitgazihaber.com Genel Yayın Yönetmeni terör gazisi İbrahim Lale, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran’ın ‘Sitenin kapanması bizi rahatsız etmedi’ şeklindeki açıklamasının incitici, kırıcı ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Daha önce yanlış uygulamaları dile getirdiği için üye olduğu şubeden kaydını Uran’ın iptal ettiğini de ifade eden Lale, "Uran’ın şehit ve gaziler internet sitesinin kapatılmasına 'sitenin kapanması bizi rahatsız etmedi' derken kendi düşüncesini dile getirmiş, temsil ettiği şehit aileleri ve gazilerin bu hususta ne düşündüğünü sormamıştır. Bu sözler kabul edilemez ve tam anlamı ile skandal bir açıklama." ifadesini kullandı.

Halen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin, dernek faaliyetlerinden ve güncel gelişmelerden haberdar edeceği resmi bir internet sitesinin bile bulunmadığını vurgulayan Lale, "Yıl 2015 olmuş halen şubeleriyle faksla iletişim kurmaktadır." eleştirisinde bulundu.

Uran’ın açıklamalarından sonra sehitgazihaber.com'dan ve sosyal medyadan yüzlerce tepki mesajları geldiğini dile getiren Lale, "Şehit aileleri ve gazileri temsil eden bir derneğin genel başkanının temsil ettiği camianın hassasiyetlerini kendi hassasiyeti bilmesi gerektiğini, eğer bu şekilde çalışmayacaksa derhal istifa etmesi gerektiğini belirtiyorlar." diye konuştu.

" 'HADDİNİZE DEĞİL' İFADESİ İNCİTİCİ BİR ÜSLUP"

İbrahim Lale, üyelikten çıkartılmasıyla ilgili Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Taner Uran’ın kendine bağlı Ankara 2 Nolu Şube ile yazışmasında kırıcı ve incitici üslup kullandığını öne sürdü. Lale, Uran'ın şubeye gönderdiği yazıda "… Sizin yönetim kurulunuzun gerekli araştırma yapmadan üye yapma yetkiniz olmadığı gibi ilgili şahıs isterse yasal yollara başvurabilir. Genel merkezin ne şekilde işlem yapacağı sizin yetkinizde olmadığı gibi haddiniz de değildir. Şubeler, genel merkezin talimatlarına göre hareket etmek durumundadır." dediğini aktararak, bu üslubu eleştirdi.