İzmir’de eğitimci ve esnaflara yönelik polis baskınlarında, Buca İmam Hatip Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni olan, dört çocuk babası M.B. de gözaltına alındı. Eşini görmek için emniyete giden Ayşe B., “Eşim, sabah 06.00'da kapıya gazete almaya dışarı çıktı. Meğer polisler kapıda bekliyorlarmış. Zil filan çalınmadı. Geldi, ‘Beni gözaltına alacaklarmış.’ dedi. Şaşırdım kaldım, ne diyeceğimi bilemedim. Hayret ettim.” şeklinde konuştu.

Eşinin 33 yıllık devlet memuru olduğunun belirten Ayşe B., “Neden alındığını bilmiyoruz. 'Terör örgütü kurma ve yardım etmek' deniyor. Benim eşim 33 yıldır devlet memuru, onu tanıyan herkes bilir. Hiçbir şeyde yanlışı, hatası yoktur. Çok hassastır, kişi haklarında çok dikkatlidir, kimseyi üzmemek için gayret eder. Kimseyi incitmez, o derece. Terör örgütünden içeriye alındı. Teröristler dışarıda dolaşırken benim eşimi içeriye aldılar haksız yere. Bu Türk vatandaşlarına, masum insanlara reva mıdır?” dedi. Dört çocuğundan ikisinin okuduğunu, diğer ikisinden birinin devlet memuru, birinin de Kastamonu’da polis olduğunu anlatan Ayşe B., eşinin herhangi bir örgütle ilgisi olmadığını, ilaçlarını vermek için ardından emniyete gittiğini belirtti.

'NE ÖRGÜTÜ ALLAH AŞKINA? YOK ÖYLE BİR ŞEY'

Öğretmen M.B.'nin kardeşi Birsen Tokgöz de, "Kardeşim imam hatipte öğretmen, devlet memuru. Sadece şaşkınım. Ne örgütü Allah aşkına? Yok öyle bir şey. Çok üzgünüm, haksız yere gözaltına alındı. Sadece şaşkınım." diyerek tepkisini ifade etti.