Antalya Toros Yörükleri ve Türkmen Kültür ve Hayatını Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Gürler, terörün asıl amacının ülke insanında korku, panik, yılgınlık ve kardeşçe yaşamada güven unsurunu zedelemek olduğunu söyledi.

Gürler yaptığı açıklamada, dünyada en aziz varlığını insan hayatı olduğunu belirtti. Gürler, insan canının korunması ve Cenab-ı Allah tarafından eşref-i mahlukat ismiyle isimlendirilen insanoğlunun hayat hakkına saygıda teröre karşı herkesin ortak tavır alması gerektiğini kaydetti. Yörükler olarak her geçen gün artan terör olaylarını lanetlediklerini ifade eden Gürler, terör örgütü PKK ve karanlık güçlerin 10 asırdır Anadolu topraklarında Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Boşnak, Arnavut ve Türklerin kardeşçe yaşamasını istemeyerek hain ve kalleşçe saldırılarıyla bu kardeşliğe nifak tohumları ektiğini vurguladı.

PKK terör örgütünün polis, asker ve sivil vatandaşlara yönelik hain saldırılarını kınadıklarını belirten Gürler, şunları kaydetti: "Ülkemiz terör belasıyla karşı karşıya geldi. Her gün bir askerimizi bir polisimizi terör örgütünün hain saldırıyla kaybediyoruz. Milletçe yüreğimiz yanıyor. Milletçe ağlıyoruz. Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor, milletimizin sinesini yakıyor. PKK terör örgütü hain saldırılarıyla ocakları söndürüyor. 2 aylık bebekleri babasız bırakıyor. Hain terör saldırılarını lanetliyoruz. Bilindiği üzere dinimizce bir insanı haksız yere öldüren tüm insanları öldürmüş gibidir. Allah'ın vermiş olduğu canı hunharca ve kalleşçe katleden tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Askerimize, polisimize ve sivil vatandaşlarımıza kalleşçe saldırılarak düzenleyerek katledenleri lanetliyor ve kınıyoruz."

1071'de Sultan Alparslan'ın Malazgirt Zaferi'nden sonra Anadolu'yu yörük Türkmenlerin yurt tuttuğunu hatırlatan Gürler, aziz şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu toprakları hain saldırılarla kardeşi kardeşe düşürerek ayrılmasına ve bölünmesine asla geçit vermeyeceğini belirtti. Ülkede milli birlik ve kardeşliğini bozmaya yönelik yapılan terör saldırılarını yörüklerin ortak tavır alarak lanetlediklerini ifade eden Gürler, günün teröre karşı tavır alma ve milletçe kenetlenme günü olduğunu sözlerine ekledi.