Konya’da plaj malzemeleri satan bir esnafın, tesettür ürünlerine dikkat çekmek için astığı afiş görenleri şaşkınlığa uğratıyor. 'Yaz kursu, komek kursu, kuran kursu mayoları Öter Dayı’da' yazılı afiş hakkında açıklama yapan esnaf Hasan Ali Öter, yaz aylarının gelmesiyle açılan çeşitli kursların, sosyal aktivite olarak öğrencilerini havuza götürdüğünü söyledi. Tesettürlü kadınların havuz ve denize girerken ihtiyaç duydukları kıyafetlere dikkat çekmek için böyle bir yazı yazdığını anlattı.

‘Kuran kursu mayoları’ yazısıyla şaşırtan esnaf Hasan Ali Öter, Konya’da 20 yıldır plaj kıyafetleri sattığını dile getirdi. Ali Öter, afişin ne anlama geldiğini ise şöyle açıkladı: “Okulların kapanıp yaz mevsimini gelmesiyle beraber bir çok alanda faaliyet gösteren yaz kursları da öğrencilere kapılarını açıyor. Gerek kuran kursları gerek belediyelerin açmış olduğu kurslar gerekse de özel hobi kursları var. Tabi bu kursların hepsinde de olmasa bile bir çoğunda sosyal aktivite olarak havuz ve yüzme programları var. İşte bu havuz faaliyetleri olan kurslar ve yaz okullarına mayodur, bonedir, yüzme için gerekli olan malzemeleri satabilmek için bu yazıyı astık.”

KUR’AN KURSLARINDAKİ ÖĞRENCİLER DE HAVUZA GİDİYOR

Yaz aylarında başlayan Kur’an kurslarının da öğrencilerini sosyal aktivite olarak havuza getirdiğini aktaran Öter, “Kuran kursuna çocuğunu gönderen ailelerin sayısı çok fazla. Yaz kurslarında yüzme gibi bir faaliyet konusunun olması da velileri alışveriş yapma durumunda bırakıyor. Konya’da da bizim çalıştığımız alanda faaliyet gösteren fazla bir mağaza yok. Müşterilerimizin istedikleri malzemelere çabuk ulaşabilmesi ve mağdur olamamaları adına böyle bir yazı astık ve talepten memnunuz.” dedi.

KONYA’NIN İZMİR’DEN FARKI YOK

Konya’nın zannedildiği kadar plajlara uzak olmadığına dikkat çeken Esnaf Öter, ilginç bir yaklaşımda bulundu. Şehre en yakın sahilin Alanya olduğu söyleyen Öter, “Arabanıza bindiğinizde 2,5 saatte Türkiye’nin en güzel tatil merkezlerinden olan Alanya’dasınız. Bugün İzmir’in merkezinde yaşayan biri de denize girebilmek için 1.5 saat yol gitmek zorunda. Bu mantıkla düşünürseniz Konya aslında plajlara çok uzak bir şehir değil. Konya’da ikamet eden vatandaşların en az İzmirli bir vatandaş kadar denize ulaşabilme şansı var.” ifadelerini kullandı.

Konya’nın sahil kentlerine yakın olmasının yanı sıra son zamanlarda şehirdeki havuzların da sayısının arttığını vurgulayan Öter, “Ayrıca Beyşehir gölünde de plaj yapıldı ve yüzülüyor. Yine şehrimizin Ilgın kaplıcaları gibi özelliklerinin olması plaj malzemelerine olan ilgiyi artırıyor.” diye konuştu.

TESETTÜR MAYOLARINA İLGİ ARTIYOR

Esnaf Hasan Ali Öter, son yıllarda tesettür otellerin de yaygınlaşmasıyla bu ürünlere ilginin arttığını aktararak, şunları kaydetti: “Tesettür mayoları da kullanım alanına göre farklılık gösterebiliyor. Tesettürlü otellerde bayanlara özel havuzlarda genellikle diz kapağıyla omuzlara kadar kapalı olan mayolar tercih ediliyor. Erkeklerle karışık denize ve havuza girilen yerlerde ise tam tesettürlü diye tabir edilen vücudu tamamen kapatan modeller tercih ediliyor.”