Adana'da 22 yıldan bu yana aynı parkta yaz aylarında tezgah açan bici bici satıcısına Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri müdahale etti. Oğlu Nazım Kılıç'a yardım eden anne Famile Kılıç, tezgahın darmadağın edilerek tüm malların saçıp savrulmasına isyan etti. Famile Kılıç, "Zabıta müdürü biber gazı sıkıyor gözüme, müdürlük bu mudur? Emeklerimi istiyorum ben. Başka tutacak dalım, yapacak işim yok. Bir de başkomserdir gözüme biber sıkıyor. Kaç senedir ben sana öyle mi davrandım." dedi.

Merkez Seyhan ilçesi Bakımyurdu Havaalanı kavşağındaki Barış Parkı'na gelen Zabıta ekipleri, bici bici satıcısına 10 dakikada tezgahını toplama izni verdi. Zaman dolunca ise iddialara göre, tezgahı dağıttı. Tezgahta bulunan tüm ürünler yerlere savruldu. Bu arada polis ekipleri de olaya müdahale etti. Bu sırada, 2 genç de vücutlarına isabet eden plastik mermilerle yaralandı. Olayın ardından sinir krizi geçiren Famile Kılıç, emeklerinin heba edildiğini belirterek, yapanlara tepki gösterdi.

Yaşlı kadının oğlu Nazım Kılıç şunları söyledi: "Zabıta geldi, malınızı toplayın dedi, imha ettiler. Şimdi gidip yine tezgahımı getireceğim, ne yapacağım. Bundan bir hafta önce bir kestaneci kendini astı. Benim anam da kalp var, bir şey olursa sebebi belediyedir. Bize 10 dakika süre verdiler. Ben bu süre içinde burayı nasıl toplayayım. 4 ay müsaade edin dedik. Park tadilata girecek dediler. Şurada ekmek yediğim bir aydır sadece. Bütün zabıta ekiplerinin hepsini gönderdiler buraya. 22 yıldan beri buradayız, buraya bir emeğimiz var. Parkın adı barış oğlumun adını da Barış koydum. Zabıta malınızı toplayacağız dedi ancak, imha ettiler."

Bu arada, gençlerden bazıları polisin olay sırasında plastik mermi sıktığını ileri sürerek "Böyle polislik mi olur ya. Böyle devlet mi olur." diye tepki gösterdi.