İpek Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükran Akpınar, ‘’Özgecan cinayeti bize gösterdi ki; toplum olarak bu tür vahşetleri artık sadece doğal karşılamaya başlamadık aynı zamanda kabullenmeye de başladık.’’ dedi.

Özgencan cinayetlerinin artık üçüncü sayfada kalmaması gerektiğini belirten Şükran Akpınar yazılı değerlendirmesinde, "Bunları üçüncü sayfa haberleri deyip geçtikçe hep bir yenisi karşımıza çıkıyor. Artık buna bir dur demenin zamanı gelmiştir. Özgecan gibi vahşetler yaşandığında gösterdiğimiz tepki kadar bunun adli açıdan sonuçlarını da takip etmemiz gerekmektedir. Adli mekanizmaların bu konuda işlerliğini toplum olarak takip etmeliyiz.’’ ifadesini kullandı.

"BİR YILDA 4 BİNE YAKIN KADINA ŞİDDET VAKASI YAŞANDI"

Türkiye’de bir yılda 4 bine yakın kadına şiddet vakasının yaşandığının altını çizen Akpınar, ‘’Bu konuda ciddi şekilde caydırıcı cezaların olması lazım. Bu tür suçlara karşı ağır cezalar getirilmelidir. Ancak her şeyden önce suça teşvik edici ortam ve söylemlere fırsat verilmemesi lazım.’’ dedi.

Akpınar, toplumu kutuplaştırıcı ve ayrımcı söylemlerin terk edilmesi gerektiğini işaret ederek, ‘’Toplumsal şiddet sorunu sadece acılarla karşılaşan ailelerin değil, toplumum tamamının sorunu olmadığı sürece, Özgecanlar maalesef son olmayacaktır.’’ görüşünü belirtti.