Kars merkezde yaşayan Türker Karabak(50) toprak dam evde hayat mücadelesi veriyor. Banyo ihtiyacı için komşuların evinden su taşıyan Karabak, soba üzerinde alüminyum kapta ısıttığı su ile kömürlükte kara leğen içinde yıkanıyor. Hastalıklarından dolayı iş verilmeyen Karabak, evinin tamir edilmesini istiyor.

Kars’ta Yusuf Paşa Mahallesinde yaşayan Türker Karabak, avlusunu mutfak yaptığı, anne ve babasından kalan bir odalı evde yaşam mücadelesi veriyor. Hastalıklarla da mücadele eden Karabak, "İnanın yok, benim kimseye de eyvallahım da yok. Ben babam rahmetli olunca 90’larda mahalle camisinin minaresini yaptırdım. O zaman o para ile 2 daire alırdım. Senelerce, İmam Hatip Liselerine yatak, nevresim diktim." dedi.

TOKİ'den yoksul konutlarını alacak gücünün dahi olmadığını söyleyen Karabak, 1+1'e verecek parasının olmadığını belirtiyor. Tek odalı evinde sobasını yakan, avluda bulunan mutfağında şeker hastası olduğu için komşularından getirdiği su ile yemeklerini hazırlayan Karabak, şöyle konuştu: "21. asırda kara leğende kömürlükte banyo yapıyorum. Bu evde oturulmaz diye mühendislerin raporları var. Acil kurtarmaya gittim onlarda rapor tutmuş efendim, 'Senin ev çamur duvar hiçbir değerlendirmeye almıyoruz' dediler. Ben de gidip kendilerine; 'villam olduktan sonra sizi niye arayayım' dedim. Valiliğe çok dilekçe verdim ama bir sonuç alamadım."

Hastalığının tedavi ettirilmesini ve evine tadilat yapılmasını isteyen Karabak, TOKİ konutlarından daire istemediğini, bu şartlarda taksitlerini, aidatını, elektriğini, doğalgazını ve suyunu ödeyecek parası ile imkanının olmadığını kaydetti.