Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde piknik yapmak için giden üniversite öğrencileri müdahale sonrası alınan topları ile ilgili yetkililer hakkında suç duyusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde piknik yapmaya giden grup Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Gökçe Ekin Baran, “Tüm ülkeyi soyup ayakkabı kutularına sığdırdıkları yetmiyormuş gibi oynadığımız karpuzlu topa da çalarak bize ait her şeye nasıl gözlerini diktiklerini bir kez daha kanıtlamış oldular. Bugün buraya topumuz sahip çıkmak ve bizden çalınan her şeyi olduğu gibi topumuzu da geri istemek için suç duyusunda bulunmak için toplandık.” dedi.

Baran açıklamasını şöyle tamamladı: “Milyar dolarlık sarayınızı yeri geldiğinde bir plastik topla beş paralık edecek kadar haklıyız. Bu halk sizin ne olduğunuzu biliyor, bu halk kimin haklı olduğunu biliyor. Bu halk kimin haklı olduğunu görüyoruz. Sizin günleriniz geri de kaldı. Halktan özür dilemeye, özür de yetmez af ve merhamet dilemeye başlasanız iyi edersiniz. Alın size güzel bir fırsat. Topu geri verin, hırsızlık yaptığınız için özür dileyin, küçük ama önemli bir başlangıç olur sizin için de.”