Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, iktidarın çıkarmayı planladığı torba yasalarla imar hakkı transferi getirilerek, vatandaşların tapulu mülklerine para ödenmeden el koyulabileceğini söyledi.

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı şube başkanları, yöneticileri ve üyeleri, torba yasalara karşı meslek kuruluşlarına destek ziyaretlerini sürdürüyor. MMO Şube Başkanı Atıcı, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Mak, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Şehmus Alparlasn, Adana Tabip Odası'nı ziyaret ederek, AKP iktidarının çıkartmak istediği torba yasa tasarısı ile ilgili bilgi verdi ve destek istedi. Atıcı, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Mungan, TTB Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Bulca, Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Suntur, Ömer Eski, Can Eren ve Yaşar Ulutaş ile yapılan görüşmede, AKP iktidarının gündeme getirdiği torba yasalarla imar, yapılaşma, meslek alanları ve çalışma hayatında önemli değişiklikler getirilmek istendiğini söyledi.

MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, “Bu torba yasalarla doğal ve tarihi sit alanları, ormanlar, meralar, milli parklar, kıyılar tarım alanları yapılaşmaya açılabilecek. İmar hakkı transferi getirilerek vatandaşların tapulu mülklerine para ödenmeden el koyulabilecek. AKP torba yasa ile kentsel rantı tek merkezden yandaşlarına dağıtmak üzere 'parası olana imar hakkı' getiriyor. Bu torba yasanın içinde AKP’nin rant politikalarının önünde en büyük engel olarak gördüğü TMMOB var. TMMOB ve odaları, AKP’nin kentler üzerindeki oyununa karşı durdu, 'Kentsel dönüşüm' adı altında 'rantsal dönüşüme' karşı çıktı. AKP’nin ormanları, kıyıları, meraları; suyumuzu, toprağımızı yağmalamasının önünde durdular.” dedi.

AKP’nin, TMMOB’nin örgütlülüğünü dağıtmak, parçalanmış bir yapıyla mühendis ve mimarların toplumdan yana gür sesini kesmek istediğini ifade eden Hüseyin Atıcı, “AKP, TMMOB’nin örgütlü gücünden ve tarihinden bihaber olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. TMMOB tarihi bu yasa gibi yıldırma politikalarına karşı mücadelelerle doludur. TMMOB’nin mücadeleci geleneğini AKP’nin torbasına sığdıramayacaklar. Örgütümüz 2 yıl önce olduğu gibi bu rant yasasını, birlikte mücadele ederek yeniden püskürtecektir.” diye konuştu.

Adana Tabip Odası Başkanı Neslihan Mungan, iktidarın sadece TMMOB üzerinde baskı kurmadığını, aynı baskıyı Türk Tabipler Birliği üzerinde de gerçekleştirmek istediğini ifade ederek, "Meslek odaları AKP gericiliğine, piyasacılığına ve diktasına teslim olmayacak." diye ifade etti.