Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki İsmail Yatar, ilçe dışındaki çocukları ve torunlarıyla konuşabilmek için bilgisayar öğrendi.

İlçede Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursa, vatandaşların çoğu iş sahibi olmak veya bilgilerini geliştirermek için katılırken, İsmail Yatar, başka şehirlerde yaşayan çocukları ve torunları ile internet üzerinden görüntülü görüşebilmek için tercih etti. Öğrenmenin, bilgiye daha çabuk ulaşmanın yolunun teknolojiden geçtiğini vurgulayan İsmail Yatar, ''Bizlerde bunu kavradık, şimdi telefondan ziyada bilgisayar teknolojisine yöneldim, ulaşımı daha kolay daha geniş. Telefonla numara olmadan bir yeri bulamazsın ama bilgisayarda her şeyi bulabiliyorsun, görebiliyorsun, bu da bir ilim, bilim hazinesi." dedi.

7 çocuğu ile 8 torununun bulunduğunu söyleyen Yatar, çocuklarıyla bilgisayarda görüntülü olarak görüşebildiğini, bilgisayarı kendisinin kullanması halinde ise torunlarıyla daha sık görüşme imkanı bulacağını ve bu sayede hasret gidereceğini belirtti. Bilgisayarını da şimdiden aldığını ifade eden Yatar, ''Torunlarımla, çocuklarımla bilgisayar üzerinden istediğim zaman görüşebilmem için önce öğrenmem gerekiyordu. Bu zamana kadar fırsatım olmadı, fırsatım olsaydı belki daha önceden öğrenebilirdim, belki 8-10 sene önceden bu işe kalkışabilirdim. Öğrenmenin yaşı yoktur, benim hocam 60 yaşında öğrendi bilgisayarı ve kitaplar yazdı. Bende 63 yaşındayım ben ondan biraz geç kaldım ama onunla inşallah bilgisayar üzerinden iletişim kurarak konuşabileceğiz." diye konuştu.