Erzincan'da yolda kalan bir sürücüye yardım etmek isterken yolcu otobüsünün altında kalarak hayatını kaybeden 34 yaşındaki Uzman Çavuş Resul Kara'nın cenazesi, memleketi Kozan’da toprağa verildi.
İzinde olan Jandarma Uzman Çavuş Resul Kara, Çorum’dan Erzurum’a eşi ve çocuklarıyla birlikte eşinin ailesini ziyarete giderken, Erzincan'ın Refahiye ilçesi yakınlarında kar nedeni ile yolda kalmış bir araca yardım etmek istedi. İddiaya göre Resul Kara aracından indikten sonra yoldan geçmekte olan ve karda kayan bir yolcu otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti.
Evli ve iki çocuk babası olan Resul Kara'nın cenazesi, otopsinin ardından memleketi Kozan’a getirildi. Cenaze için Mezarlık Camii'nde düzenlenen törene Kozan Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Vekili Binbaşı Timur Konuk, Belediye Başkanı Musa Öztürk, askeri ve mülki erkan ile yakınları ve vatandaşlar katıldı. Zaman zaman fenalaşan ve tekerlekli sandalye ile mezarlığa getirilen uzman çavuşun eşi Aylin Kara’ya sağlık görevlileri müdahale etti. Kara, kılınan cenaze namazının ardından Kozan Mezarlığı'nda toprağa verildi.