Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şırnak’ın merkezinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından 1 Eylül Salı günü sabah saatlerinde yapılan ilk saldırıda, bir astsubay ile bir uzman çavuşa araçları ile seyir halindeyken teröristler tarafından silahlı saldırı yapıldığı, saldırıda astsubayın hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı, bir uzman çavuşun ise yara almadan kurtulduğu, ikinci saldırı da ise Milli Jandarma Komando Taburu yol emniyeti unsuruna, teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunulduğu, saldırıda bir subayın ve bir uzman çavuşun hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, BTÖ mensuplarının yakalanması için bölgedeki operasyonlar devam ettiği ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan yazılı açıklamada, “1 Eylül 2015 günü saat 07.15 sularında Şırnak Merkez’de bir astsubayımız ile bir uzman çavuşumuza araçları ile seyir halindeyken Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristler tarafından silahlı saldırı yapılmıştır. Saldırıda astsubayımız hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, uzman çavuşumuz yara almamıştır. BTÖ mensubu terörist, olay yerinden kaçarken karşılaştığı bir uzman çavuşumuzu da hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralamıştır. Derhal karşılık verilmesi üzerine terörist kaçmıştır.” denildi.

Aynı gün saat 16.00 sularında gerçekleşen bir diğer saldırı ile ilgili olarak da şu bilgiler paylaşıldı: “Şırnak’ta, Milli Jandarma Komando Taburu yol emniyeti unsurumuza, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda bir subayımız ve bir uzman çavuşumuz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. BTÖ mensuplarının yakalanması için bölgedeki operasyonlar devam etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Aynı gün saat 09.55’de Muş’un Bulanık İlçesinde gerçekleşen arama faaliyetleriyle ilgili bilgi veren TSK, ”Muş İli Bulanık İlçesinde Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, PKK-KCK yapılanmalarına yönelik arama faaliyeti yapılmıştır. Faaliyet sonucunda (bir adet ruhsatsız tabanca, bir adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet ruhsatsız pompalı av tüfeği, bir adet hücum yeleği, örgütsel doküman) ele geçirilmiştir. Şüpheli 10 şahıs gözaltına alınmıştır.” ifadeleri kullanıldı.