Avukat Turgut Kazan, hükümetin hazırladığı İç Güvenlik Paketi'nin molotofu yasaklama kılıfı altında başka şeyleri de yasakladığını öne sürdü. Kazan, "Molotofu yasaklıyorum diyorsunuz altındakini saklıyorsunuz ve cezasını artırıyorsunuz. Mesela ayakkabı kutusu taşımanın cezasını artırıyorsunuz, cezayı artırmakla yetinmiyor, bir de tutuklatacaksınız." diye konuştu.

Çorum Barosu tarafından düzenlenen panelde konuşan Avukat Turgut Kazan, iç güvenlik paketindeki hukuksuzluklara değindi. Paket ile molotofun nazara verildiğini anlatan Kazan, "Tamam oraya molotofu yaz, başka patlayıcı maddeleri yaz onun bir yaptırımı olacak, tabii ki yasaklanacak ama bir yurttaş mesela ayakkabı kutusu ile yürüyüşe katılırsa ayvayı yedi. Hem o yedi, hem yürüyüş yedi. Biri 'hırsız var' diye pankart açtı.. Yahu sana ne, kime ne?" diye konuştu.

"Parlamento ya da hükümet, kimse yurttaşını aldatamaz" diye konuşan Kazan şöyle devam etti: "Diyeceksin ki o zaman pankartı da yasaklıyorum.. Yani ben molotofu yasaklıyorum diyorsunuz, altındakini saklıyorsunuz ve cezasını artırıyorsunuz. Ayakkabı kutusu taşımanın cezasını artırıyorsunuz. Slogan atmanın cezasını artırıyorsunuz. Cezayı artırmakla yetinmiyor, tutuklamayla oynuyorsunuz. Tutuklamayla oynadığı için tutuklatacaksınız. Yani 'hırsız var' dövizi taşıdığı için yürüyüşte bir de tutuklanacaksınız. Bunları söylüyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne uyacaksınız. Nasıl ki molotof için ABD'yi, Avrupa Birliği'ni gösteriyor, doğrudur yasak olmalıdır, iyi de orada serbest olan bizde de serbest olmalıdır."

Konya'da gözaltına alınan 16 yaşındaki çocukla ilgili de konuşan Turgut Kazan, ''16 yaşındaki çocuğu tutukluyorsun Cumhurbaşkanı'na hakaret etti diye. Sen nasıl bir yargıçsın ki 16 yaşındaki çocuğu tutukluyorsun? Sen nasıl Adalet Bakanısın 16 yaşındaki çocuk için kovuşturma izni veriyorsun? Hukukta etikte bunlar konuşulur.'' açıklamasında bulundu.

Panelde konuşan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Hakim Nuh Hüseyin Köse de ''İç Güvenlik Paketi'' dahil birçok konuda yapılanların hukuksuz olduğunu ifade etti. AKP'den milletvekili adayı olan Avukat Cavit Tatlı ise başkanlık sisteminin sorunların çözüm kaynağı olduğunu savundu.