Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ), 2015-2016 eğitim-öğretim yılına gümüş madalya ile 'merhaba' dedi. Dünya Üniversitelerarası Genetik Mühendisliği ve Sentetik Biyoloji Yarışması’na (İGEM) katılan TÖÜ, dünya çapında bir başarıya imza atarak gümüş madalya aldı. Mide ülserine ve kanserine yönelik tedavi geliştiren TÖÜ İGEM ATOMS takımına plaket verildi

Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) 2015-2016 eğitim-öğretim yılı coşkulu bir törenle açıldı. Üniversitenin Konferans Salonu'nda gerçekleşen törene katılımcıların ilgisi büyük oldu. Açılış konuşmasını Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün yaptı. Eğitimin önemine vurgu yapan Şengün, "Eğitim ve öğretim faaliyetleri milletlerin kalkınmasında en temel unsurdur. Üniversiteler bu faaliyetlerin en üst basamağını oluşturmaktadır. Üniversiteler milletleri gelişmişlik seviyesinde bir adım daha ileriye taşıyacak nesnel bilginin üretildiği kurumlardır. Turgut Özal Üniversitesi işte bu bilinçle 2009 yılında kapılarını açarken sadece Türkiye için değil insanlığa katkı sağlayacak bireylerin yetişmesini esas aldı. Amacımız kıymetli velilerimizin bize emaneti olan çocuklarını her sektörde talep edilen bireyler olarak yetiştirmek ve insanlığın sorunlarına kafa yoran bireyler olmasını sağlamak oldu" diye konuştu.

Gençleri araştıran ve üreten bireyler olarak donatma çabası içerisinde olduklarını belirten Şengün, bu amacın Turgut Özal Üniversitesi’ni Türkiye'de en çok bilinen ve tercih edilen eğitim yuvalarından biri haline getirdiğini söyledi. 7 bine yakın öğrenciye sahip olduklarını belirten Şengün, dünyada da bilinen ve tercih edilen bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydederek şöyle devam etti: "Üniversitemiz dünyayla entegre olurken çok sayıda uluslararası öğrenciyi de bünyesinde barındırıyor. Bu sen itibariyle yaklaşık 75 farklı ülkeden 405 uluslararası öğrenci Turgut Özal Üniversitesinde eğitime başladı. Bu sayı daha da artacak. Hedeflerimiz uyarınca öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizi için bilimsel faaliyetleri destekliyoruz."

Turgut Özal Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yunus Uyanık ise, üniversitelerin sadece eğitim öğretim yuvası olmadığını ayrıca kardeşlik müesseselerin tesis edildiği en önemli hizmet kurumları olduğunun altını çizdi. Uyanık, "Mütevelli heyeti olarak sizlerden sadece eğitim ve öğretim adına değil bu kardeşlik köprülerinin de burada tüm dünya ülkeleri ile kurmanızı rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından katılımcılara müzik dinletisi gerçekleştirildi. Solist Necmettin Akben'in seslendirdiği eserler salondan büyük alkış aldı. Müzik dinletisinin ardından akademik yükselme ve cübbe giyme merasimi düzenlendi.

‘TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ’NE DÜNYA ÇAPINDA GÜMÜŞ MADALYA’

Açılışta Turgut Özal Üniversitesi Öğrencilerine Bilim ve Teşvik Ödülleri verildi. TÖÜ Bilimsel Araştırmalar Koordinatörlüğünde Teknolojik Transfer Ofisi tarafından düzenlenen Yenilikçi ve Girişimci Proje Yarışması'na katılan öğrenciler ödüllerini aldı. Dünya Üniversitelerarası Genetik Mühendisliği ve Sentetik Biyoloji Yarışması’na (İGEM) katılan TÖÜ, dünya çapında bir başarıya imza atarak gümüş madalya aldı. Mide ülserine ve kanserine tamamen tedavi geliştiren TÖÜ İGEM ATOMS takımına plaket verildi.Ayrıca 2014-2015 Öğretim Yılı Bilimsel Yayın, Proje Alanında başarı gösteren öğretim üyelerine de ödülleri takdim edildi.