Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Muharrem Tuna, Türkiye ve KKTC'de görev yapan tüm turizm akademisyenlerini aynı çatı altında toplayacak olan Turizm Akademisyenleri Derneği’nin kurulduğunu açıkladı.

Turizm sektörüne katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapmak ve projeler yürütmek, üyelerinin sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve bilimsel yaşantılarına katkı sağlamak, turizm akademisyenleri arasında dayanışmayı artırmak gibi birçok amacı bünyesinde barındıran Dernek, Ankara merkezli kuruldu.

Derneğin Kurucu Başkanı Prof.Dr. Muharrem Tuna yaptığı yazılı duyuruda şunları söyledi: "Turizm alanında doçentliğin YÖK tarafından tanınmaya başlanması ve turizm alanındaki yükseköğretim kurumlarının sayısının hızla artması, günümüzde turizm akademisyenliğinin önemini ve bu akademisyenlerin vereceği eğitsel ya da sektörel katkılara duyulan ihtiyacı arttırmıştır. Bugüne kadar turizm sektörünün en önemli yapı taşlarından birisi olan turizm akademisyenlerinin özgün bir çatı örgütü bulunmamaktaydı. Bu nedenle, akademisyenlerin bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında örgütlenmesinin, turizm eğitimi ve turizm sektörüne daha fazla katkı vermesi ve sorunlara akılcı çözümler üretilebilmesi noktasında faydalı olacağını düşünmekteyiz. Geniş katılım ile Türkiye genelinde örgütlenecek sivil toplum kuruluşumuz, ülkemizin en önemli birliklerinden birisi olacaktır.”

Türkiye’de faaliyette bulunan çok sayıda turizm yükseköğretim kurumunun temsilcilerinden oluşan Kurucular Kurulu, bu hafta itibariyle çalışmalarına başladı. Çalışmalarda ilk olarak merkezi ve yerel teşkilatlanma konuları ele alınacak ve kurullar vasıtasıyla her ilde dernek temsilcilikleri oluşturulacak.