Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde kurulan kurban pazarında, karnının her iki tarafı Türk bayrağı şeklinde boyanan koç büyük ilgi gördü.

Vatandaşlar kurbanlık alabilmek için satış yerlerine gelmeye devam ediyor. Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde bulunan kurban pazarında, karnının her iki tarafında Türk bayrağı deseni olan koç herkesin dikkatini çekiyor. Görenlerin hemen yanına geldiği ve fotoğraf çektirdiği koçun sahibi Osman Cankurt ilgiden hayli memnun. Cankurt, koçu boyamasının sebebini ise şöyle açıkladı: "Son zamanlarda yaşanan terör olaylarında verdiğimiz şehitlerin anısına yaptık. Ülke bayraklarla donatılırken biz de böyle bir şey yapmayı düşündük. Halkımız da ilgi gösterdi.”

Konya’nın Altınekin ilçesi Sarnıç Mahallesi'nden küçükbaş hayvanlarını satmak için buraya gelen Osman Cankurt, satışlardan memnun olduğunu ifade ederek, “Koçu almak için teklifte bulunanlar oldu. Fakat ben koçumu satmayı düşünmüyorum. Ülkemize olan bağlılığımızı bu şekilde dile getirmeye çalıştık. Bu amaçla koçumuzu boyadık. Koçumu damızlık olarak kullanmayı düşünüyorum.” dedi.

Koçu görerek yanına gelen ve fotoğraf çekinen Serdar Açıkalın, “Çok güzel olmuş. Dikkat de çekmiş. Son zamanlarda gelişen olaylardan dolayı yapıldığını düşünüyorum. Duyarlı bu arkadaşı tebrik ediyorum. Çok hoşuma gitti.” ifadesini kullandı.