Türk ve Bulgar kano sporcuları sınır ötesi işbirliği programı kapsamında Tunca Nehri’nde kürek çekti.

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOKS) ile Bulgaristan’ın Elhova kentindeki partneri ile Sınır Ötesi İşbirliği Projesi kapsamında ortak bir proje gerçekleştirdi. Tunca Nehri’nin Bulgaristan tarafında bir araya gelen sporcular, kanolarını sulara indirdi. Türkiye’ye doğru ilerlemeye başlayan sporcular her gün yaklaşık 30 kilometrelik mesafe kat etti. Geceleri nehir kenarında kamp kuran iki ülkenin sporcuları 4 gün süren yolculuğun ardından Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Edirne’de ulaştı. Türk ve Bulgar kano sporcuların nehir yolculuğu tarihi Tunca Köprüsü’nün önünde son buldu.

Organizasyonla ilgili bilgi veren Edirne Doğa Sporları Kulübü Başkanı Gökhan Bacı, sınır ötesi işbirliği projesi kapsamında bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Bölgede bulunan Tunca ve diğer nehirlerin turizme kazandırılması amacıyla bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini anlatan Bacı, etkinliğe 30 Türk ve 30 Bulgar sporcunun 30 botla katıldığını anlattı. Bacı, sporcuların 4 gün boyunca Tunca’nın keşfedilmemiş bölgelerinde turistik bir kano faaliyeti gerçekleştirdiğini anlattı.

Türkiye Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Projesi Koordinatörü Ümit Sönmez ise, programın ilk gününde 30 kilometrelik mesafe kat ettiklerini ifade ederek ikinci günde bir o kadar yol aldıklarını kaydetti. Pazar günü Türkiye’ye giriş yaptıklarını açıklayan Başaran, programın son gününde ise Yolüstü Köyü’nden Edirne’ye kadar pedal çektiklerini kaydetti.

Bulgaristan’ın Elhova Ekibi’nden Yanna Mihailova, bu sporun Bulgaristan’da 30-40 yıldan bu yana yapıldığını kaydederek sporun son yıllarda popüler olmaya başladığını açıkladı. Mihailova, hep birlikte bu sporu Trakya üzerinden Türkiye’ye taşıdıklarını ileri de daha fazla etkinlik yapacaklarını sözlerine ekledi.