Türk Haber Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Mustafa Kızılöz, PTT'nin her geçen gün hizmet ve kalitesinin düşmeye başladığını savundu. Kızılöz, "Gişelerde PTT'nin asli işinin dışında bir tek mısır satmadığımız kaldı. Kendi asli işimizi bırakıp, kozmetik ürün şirketlerinin tahsilatlarını yapmaya başladık. Vatandaşımız kapı önlerinde saatlerce kuyruk bekliyor. Arkadaşlarımız ile münakaşaya girmekte. Yeterince personel istihdam ettirilmeyip, personelden tasarrufla hizmet aksatılıyor." eleştirisinde bulundu.

Kızılöz ve şube üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi. Sendika adına konuşan Kızılöz, "Bugün burada toplanmaktaki amacımız, PTT'nin her geçen gün üstlenmiş olduğu misyondan uzaklaştığını, siz gerçek sahipleri olan halkımızla paylaşmaktır. Artık şarkılarla, türkülerle beklenen postacı kalmadı. Emekli olanın yerine personel alınmadı, boşalan dağıtım alanları geride kalanlara zimmetlendi." dedi.

Her gün gidilen mahallelere artık sıra ile gidilir olduğunu, mahallelerin birleştirilerek 2 -3 mahalleye bir postacı verilmeye başlandığını ifade eden Kızılöz, genişleyen büyüyen şehirlerde yeni dağıtım alanları açılması gerekirken mevcut personelle idare edilmeye çalışıldığını anlattı. Kızılöz, şunları söyledi: "Ancak gel gör ki halkımıza hizmet anlamında bu kaliteli ve kesintisiz hizmeti biz çalışanlar sürdürmeye çalışırken, gerçek anlamda sorumlular, yöneticiler ise bırakın etkin hizmeti, her geçen gün hizmet kalitesinin düşmesine özellikle zemin hazırlandıklarına şahit oluyoruz. Gişelerde PTT'nin asli işinin dışında bir tek mısır satmadığımız kaldı. Birçok ilde gişelerden bayan personeller kaldırılarak sanayi sitelerinde Milli Piyango bileti sattırılmaktadır. Kendi asli işimizi bırakıp, kozmetik ürün şirketlerinin tahsilatlarını yapmaya başladık. Vatandaşımız kapı önlerinde saatlerce kuyruk beklerken, boş gişeleri gören vatandaşlarımız bu gişe personelin başka işlerle uğraştığını zannederek hizmet üreten arkadaşlarımız ile münakaşaya yeltenmekte. Halbuki sorun, planlanan iş gücüne göre hazırlanan mekanlarımızda yeterince personel istihdam ettirilmeyip, yine personelden tasarrufla hizmet aksatılmaktadır."