AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Avukat Türk İslam Karakoç Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, Peygamber Efendimiz’in (sav) insanlığın kurtarıcısı olduğunu kaydederek “Sevgili Peygamber Efendimizin doğumunun sene-i devriyesini idrak ettiğimiz bu günleri ‘Kutlu Doğum Haftası’ olarak kutlamak; kardeşlik, barış ve iyi ahlak gibi vazgeçilmez değerlerimizin hatırda tutulması için önem arz etmektedir. 

“Tüm insanlığa kurtarıcı olarak gönderilen Peygamber Efendimiz bizlere sevgiyi, kardeşliği, insanlara iyilik yapmayı, ahlaklı ve dürüst olmayı, adaletli davranmayı öğütledi. ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisiyle tüm insanların birbiriyle kardeşçe yardımlaşmanın, ‘İki günü birbirine eşit olan zarardadır’ hadisiyle de insanlığın huzuru için çalışmanın ve ilerlemenin önemini bizlere hatırlattı. İnsanlığın huzur içinde yaşayabileceği bir dünya için temel insani değerleri ortaya koyan Yüce Peygamberimizin  doğumu, tüm insanlık için karanlıktan bir kurtuluş ışığı olmuştur” dedi.

Karakoç ; “Kitabımız Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimiz aracılığıyla insanlığa indirilmiş ve tebliğ edilmiştir. Hazreti Muhammed (S.A.V.), bütün insanlık için örnektir. Peygamberimiz, hayatı boyunca rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamıştır.  Ebedi hayatımızda onun şefaatine mazhar olmamız dileğiyle, Kutlu Doğum Haftasının Kahramanmaraşlı  hemşerilerime ve tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.