Adana'da binlerce kişi, Güneydoğu'dan gelen ve onlarca polis ve askerin şehit olduğu terörist saldırılara tepki için yürüdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Bugün ne yazık ki görüyoruz ki aziz Türk milletinin evlatları, tomurcukları, fidanları 400 milletvekili hırsına kurban edilmiştir." dedi.

Türk-Kamu Sen ve Ülkü Ocakları'nca tertip edilen yürüyüş Eski Orduevi yanından başladı. İnönü Caddesi, Özler Caddesi'ni müteakip Çakmak Caddesi'nde devam etti. Burada İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Adana uyuma şehidine sahip çık. Askere uzanan eller kırılsın. İmralı basılsın Apo p... asılsın. Katil PKK işbirlikçi AKP. Her Türk asker doğar. Ne mutlu Türk'üm diyene." sloganları attı.
Atatürk Caddesi'nden sloganlar atarak İstasyon Meydanı'na gelen grup burada okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi, şehitler için dua etti.

MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, buradaki konuşmasında, Hakkari Dağlıca ve Iğdır saldırılarını hatırlatarak, "Memleket evlatları şehit düştükçe televizyonlarda arzı endam edip hesabı sorulacaktır diyenlere inanmayın. Yapılması gereken bir şey var. Liderimiz Sayın Bahçeli ne dedi yıllar önce, Kandil'e Türk bayrağı dikilmelidir." diye konuştu.

"GEVŞEK DİN ADAMI OLMAYIN NAMAZI KILDIRIN YETER"

"Aziz türk milletinin evlatları, tomurcukları, fidanları 400 milletvekili hırsına kurban edilmiştir." diyen Sözlü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca görevlendirilen din adamlarına da sitem etti. Sözlü, şöyle dedi: "Şehit cenazelerinin bir arbede yeri olmasını istemiyoruz. Ne yazık ki son dönemlerde şehit cenazelerinde görüyoruz ki cenazelerin etrafını haddinden fazla din görevlisiyle dolduruyorlar ve talimatlı sözde din adamları da şehit cenazesinin adabı noktasında cemaate ders vermeye kalkıyorlar. Buradan onlara sesleniyorum, siz namaz kılmanın adabına ve şehidin ruhuna saygılı olun yeterli. Milli mücadele döneminde de gevşek din adamlarını bu millet görmüştü. Milli mücadelede Anadolu'yu adım adım arşınlayan ve camilerde hutbe okuyan İslam alimi İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif'i kendinize örnek alın."

Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular da Cumhurbaşkanı'nın bir TV programında PKK'nın çözüm sürecinde silah stokladığını söylediğini hatırlatarak, "Ordu'nun elinden operasyon yetkisi alınmış, PKK için ortam elverişli hale getirilmiştir. Bölücüler etkinlik kazanmıştır. Bu politikalar çözüm adı altında uygulanmıştır. Türk milletinin aklıyla alay edilmektedir. Mehmetçiklerimizin ve polisimizin canı üzerinden siyasi hesap yapmak insani ve vicdanı hiçbir ilkeyle açıklanamaz. İnsan olan böylesi bir zilletin içinde olamaz. İhanet politikasından vazgeçilerek etkin bir terörle mücadele politikasının ortaya konulması zaruridir." dedi.

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Selahattin Dolgun da son günlerde asker ve polise yapılan saldırıları kınadı.