Denizli Özel Servergazi Lisesi öğrencileri, Sırbistan'da düzenlenen 19. Genç Balkan Matematik Olimpiyatları'nda (JBMO) iki gümüş, bir bronz madalya aldı. Türk Milli Takımı Balkan Şampiyonu oldu.

JBMO'da Türkiye adına yarışan milli takımdaki 6 öğrenciden üçünü oluşturan Denizli Özel Servergazi Lisesi öğrencileri, iki gümüş, bir bronz madalya alarak takım halinde Türkiye'nin birinci olmasını sağladı.

Servergazi Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyat Koordinatörü Kurbani Kaya, milli takımın yarısının Servergazi'den çıkması ve her birinin madalya alarak milli takıma katkı sağlamalarının kendilerini onurlandığını söyledi. Temmuz ayında Tayland'da yapılacak olan Dünya Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek milli takımda yer almalarının, Denizli ve Türkiye için 'dünyayla yarışma'larına imkan sağlayacağını ifade etti.

Okul müdürü Bünyamin Gümüş de Servergazi okullarının bu başarıyı hemen hemen her yıl tekrarladığına dikkat çekti, başarılarının devamının geleceğini kaydetti. 25. yılını dolduran Servergazi Eğitim Kurumları'nın bu zamana kadar Denizli'ye kazandırmadığı başarının kalmadığını belirten Gümüş, "Her sene gerek üniversite sınavlarında, gerekse ulusal ve uluslararası proje ve olimpiyat yarışmalarıyla sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde çeşitli dereceler alıyoruz. Denizli'nin adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın ise Servergazi Eğitim Kurumları'nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, BUSEF, İNEPO, matematik, fizik, biyoloji, bilgisayar ve yabancı dil dallarındaki olimpiyatlar ve benzeri yarışmalarda, şampiyonluklar ve dereceleriyle Denizli'nin gurur tablosu olduğunu vurguladı. Denizli'nin adını duyurmak ve Denizli'nin başarısını artırmak için çalıştıklarını anlatan Yalçın, "Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gayretimiz ve başarılarımız, bundan sonraki yıllarda da inşallah artarak devam edecektir. Genç Balkan Milli Takım'ının yarısını oluşturan ve üç madalya alarak milli takımımızı zirveye çıkarıp , bayrağımızı dalgalandıran öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum." diye konuştu.