Bursa’da, kafası sürekli büyüyen 2 yaşındaki Mehmet, sevinç gözyaşı ve dualarla tedavi için hastaneye uğurlandı. Cihan Haber Ajansı'nın dramı duyurmasının ardından dünyanın dört bir yanından hayırseverlerin yardımına koştuğu minik Mehmet, özel bir hastanede ameliyat edilecek.

Önceki gün Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ın aileyi ziyaret etmesinin ardından bugün sabah saatlerinde evin önüne gelen özel ambulans, Mehmet Saltık’ı hastaneye götürdü. Mehmet için evin içinde önce dua okundu. Mahalle imanının yaptığı duaya komşuları da iştirak etti. Anne Hasibe Saltık, yapılan dualara gözyaşları içinde ‘amin’ dedi. Anne Saltık, çocuğun ambulansa bindirildiği sırada da gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı anneyi baba Yusuf Saltık, ‘Artık ağlama, çocuğumuz iyileşecek’ diyerek teselli etti. Küçük Mehmet, babası ile birlikte özel hastaneye gitti.

Baba Yusuf Saltık, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Mutluyum. Yavrum kurtulacak diye çok mutluyum. Şuanda mutluluktan ağlıyorum. Görüyorsunuz komşularım, hayırseverler, devletimiz yardımı ile çocuğum inşallah kurtulacak. Şimdi ambulansa koyuyoruz. Çocuğumu hastaneye kaldırıyoruz. Ben şuanda hastanelerde yatan bütün hastalara şifalar diliyorum.”

ANNE SALTIK: BENİ SEVİNDİRDİNİZ YA ALLAH RAZI OLSUN

Gözyaşlarına hakim olamayan anne Hasibe Saltık ise şunları kaydetti: “Önce Allah’a sonra doktorlara, emanet ediyorum yavrumu. Allah razı olsun herkesten. Beni sevindirdiniz ya Allah razı olsun. Diyecek bir şeyim yok, sevinçten ağlıyorum. İnşallah sağlığına kavuşacak ama anne yüreği dayanmıyor. Anne yüreği dayanmıyor, yüreğim orada. Bütün dualarım onun olsun inşallah. Bu anne yüreği, ameliyata dayanmaz.”