Antalya'da 25 Mayıs'ta düzenlenen algı operasyonunda gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü Sunal Sevindik'in babası Mustafa Sevindik(65), yaşadığı üzüntülere dayanamayarak geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

17-25 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından polislere yönelik düzenlenen operasyonlar aileler için işkenceye dönüştü. Operasyonların ardından polis aileleri zor zamanlar geçirirken, bazıları eşlerini, bazıları da çocuklarını kaybetti. Bunlara son olarak Antalya'dan bir polis babası eklendi. Antalya'da 25 Mayıs'ta istihbarat polislerine yönelik düzenlenen operasyonun ardından gözaltına alınan ve iki haftadır tutuklu bulunan eski İstihbarat Şube Müdürü Sunal Sevindik'in babası 65 yaşındaki Mustafa Sevindik oğlunun üzüntüsüyle zor zamanlar geçirdi. Baba Sevindik, yaşadığı üzüntüye daha fazla dayanamayarak dün kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

BABASININ CENAZE NAMAZINA KATILMASINA İZİN VERİLMEDİ

Baba Sevindik için Antalya Muratpaşa Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına Sevindik ailesinin akrabaları ile çok sayıda seveni katıldı. İki hafta önce tutuklanıp cezaevine konulan polis şefi Sunal Sevindik ise babasının cenaze namazına katılamadı. Cezaevinden izinli olarak çıkan Sevindik'in sadece mezarlığa, ardından da baba evine gitmesine izin verildi. Kılınan cenaze namazının ardından Muratpaşa ilçesi Barınaklar Bulvarı'nda toprağa verilen Mustafa Sevindik'in ancak defin işlemlerine katılabilen tutuklu oğlu Sunal Sevindik, kardeşleriyle birlikte taziyeleri kabul etti. Uzun uzun akrabalarına sarılan Sunal Sevindik, çocuklarına da sarıldı ve uzun süre göz yaşı döktü. Babasının mezarı başına oturup dua eden Sevindik, daha sonra taziye için eve geçti.

“ZALİMLERDEN OLMADIK”

Mezarlığa gelen çok sayıda vatandaş Sunal Sevindik'e başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletirken, en kısa sürede de özgürlüğüne kavuşması temennisinde bulundu. Bu sırada taziyeye gelen bazı vatandaşların 'zalim ve zalimlerden olmadık' sözleri dikkat çekti.

Baba Sevindik'in cenaze törenine AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün çelenk göndermesi dikkat çekti.