MİT TIR'larını durdurduğu için hakkında açılan davada tutuklanan Adana Cumhuriyet eski Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık'ın eşi Süreyya Bağrıyanık, “Eşim darbeyi, her türlü baskıya karşı ne pahasına olursa olsun, her zaman hukuku uygulayarak, üstünlerin hukukunu savunanlara yaptı.” dedi.

MİT TIR'larının durdurulması soruşturması kapsamında 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklanan Süleyman Bağrıyanık'ın eşi Süreyya Bağrıyanık, eşinin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Eşi Süleyman Bağrıyanık'ın, 'darbeye teşebbüsten' tutuklanmasına tepki gösteren Süreyya Bağrıyanık, “Eşim darbeyi, her türlü baskıya karşı ne pahasına olursa olsun, her zaman hukuku uygulayarak, üstünlerin hukukunu savunanlara yaptı.” dedi. Bağrıyanık, eşinin kullandığı 'cebir ve şiddetin' her zaman vicdani kanaatiyle hukuk kuralları çerçevesinde verdiği kararlar ve bunun sonucunda oluşan rahatlığın, özgüvenin yüzündeki içten tebessümü olduğunu belirtti.

Bağrıyanık, eşinin Twitter adresinden şu paylaşımlarda bulundu: “Hayatını kimseye diyet borcu olmadan, onuruyla yaşayıp ölmeye adayan bir kişinin bedenini tutuklasanız ne olur? O her zaman çok mutluydu, şimdi de çok mutlu. Çünkü hayatındaki en değerli şeyler olan mesleki duruşu, vicdanı, şerefi ebediyen özgür.”

Ayrıca Bağrıyanık, eşinin, tutuklandıktan sonra araçtaki fotoğrafını paylaşarak şu yorumu yazdı: “Verdiği kararlardan dolayı son derece üzgün, vicdanı rahatsız birinin tutuklama sonrasında ağlarken çekilmiş resmi!”