Sahur vakti emniyet mensuplarına düzenlenen algı operasyonunda gözaltına alınarak tutuklanan eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan’ın eşi, Nazife Demirhan, 8 aydır iddianamenin hazırlanmadığını söyledi. Yetkililerin süreyi uzatmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Demirhan, “Sadece eşim değil bütün arkadaşları için geçerli bu. Suçsuz günahsız 8 ay oldu. 8 aydır orada tutuyorlar. Herhangi bir iddianame yazma gayreti hazırlığı bile görünürde yok. Ellerinden geldiği kadar uzatmaya çalışıyorlar anladığım kadarıyla.” dedi.

Emniyet mensuplarına düzenlenen algı operasyonlarında tutuklanan polisler, Silivri Cezaevi'nde açık görüşte aileleri ve yakınlarıyla hasret giderdi. 8 aydır tutuklu bulunan Emniyet Müdürü Erol Demirhan’ın ailesi de sabah saatlerinde cezaevine gelerek Demrihan’ı ziyaret etti.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erol Demirhan’ın eşi Nazife Demirhan, eşinin durumunun ve moralinin iyi olduğunu söyledi. Allah’a sığındıklarını ve tutuklanan polislere yapılan zulümlerin karşılıksız kalmayacağını belirten Demirhan, “İyi gördük onları sağlıkları, sıhhatleri yerinde herhangi sıkıntıları yok çok şükür. Onları iyi görünce bizde iyi oluyoruz yine moral bulduk çıkıyoruz. Ama tabi bizim buralara gelip gitmemiz kayınvalidem 70 yaşında hiç karakol yüzü görmemiş bir kadın ve gelip evladını burada ziyaret ediyor. Bu çok acı ve eşimde bu duruma çok üzülüyor her evlat gibi. Anneler üzülüyorlar ama onların dualarıyla inşallah bitecek diye ümit ediyorum. Sadece eşim değil bütün arkadaşları için geçerli bu. Suçsuz günahsız 8 ay oldu. 8 aydır orada tutuyorlar. Herhangi bir iddianame yazma gayreti hazırlığı bile görünürde yok. Ellerinden geldiği kadar uzatmaya çalışıyorlar anladığım kadarıyla. Uzatsınlar bakalım nereye kadar uzatabileceklerse ama hiçbir zulüm karşılıksız kalmaz. Bizde Rabbime sığındık. İnşallah en kısa zamanda çözülecek diye ümit ediyorum. Onlar sadece işlerini yaptılar. İşlerini çok iyi yaptıkları için belki de şuan buradalar. Hiç kimsenin polisi olmadılar sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin polisi oldular onlar.” dedi.

ÇOCUĞUM ORADA YATTIĞI SÜREDE HİÇ AĞLAMADIM SUÇU YOK Kİ AĞLAYAYIM

Erol Demirhan’ın annesi Sade Demirhan ise, “Allah yardımcıları olsun ben çocuğuma abdestsiz süt emzirmedim. Ben bunlara inanamıyorum çocuğum orada yattıkça ağlamadım yani suçu yok ki ağlayayım. Kurban olduğum Allah orada yatanların hepsine yardım etsin. Bayramlarımız hüzünlü geçti Allah yardımcısı olsun çıkartsın inşallah.” ifadelerini kullandı.