Samanyolu Yolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polisler, açık görüş gününde yakınları ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Karaca’nın oğlu Sıdkı Karaca, “Bütün görüşlerimin içinde babamı en moralli gördüğüm görüş bu görüştü.” dedi. Eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder’in eşi Hacer Ergüder ise “Hukuk askıya alınmış durumda. Tekrar hukukun geleceği günleri bekliyorlar. Ayrıca hakimlerin tutuklanmasına çok üzüldüler.” şeklinde konuştu.

Özgür basına yönelik 14 Aralık operasyonu sonrası tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda görev alan polisler, açık görüş gününde yakınları ile bir araya geldi. Silivri Cezaevi’ndeki görüş sonrası açıklama yapan tutuklu yakınları, Karaca ve polislerin çok moralli olduğunu, hukukun bir gün yeniden işleyeceğine emin olduklarını vurguladı.

Hidayet Karaca’nın oğlu Sıdkı Karaca, babasının moralinin yerinde olduğunu, cezaevindeki zamanını değerlendirmeye çalıştığını söyledi. “Görüşlerimiz arasında en moralli olduğu bu görüştü.” diyen Sıdkı Karaca, şunları söyledi: “Beşinci açık görüşümüz. 11 kere de kapalı görüşe girdim. İçlerinde en moralli gördüğüm bu açık görüştü. Bu yaşanan son hukuk skandalından sonra artık babamlar burada tutuklu değil rehinler. En kısa zamanda bu tutsaklığın bitmesini temenni ediyorum. Bu davanın siyesi iktidarın baskısı ve muhalefeti susturma çabası ile oluşmuş biz değil bütün dünya görmüş oldu. HSYK bitmiş durumda, polislerde vicdanlı kimse kalmamış. Anayasa Mahkemesi bile tıkanmış bir durumda. Ülkemize baharın gelmesini diliyoruz. Babam fiziki olarak, ruhen manen çok iyi. Buradaki atmosfer bizi etkiliyor ama babamı gördükten sonra moral buluyoruz. Kendisi de gerçekten çok iyi. Ben diyor 142 gündür bu vakti çok iyi değerlendirdim. Okuduğum kitapları tekrar okuyorum, okumadıklarıma bakıyorum diyor. Notlar alıyor hatta o notları bana gönderiyor. Ben de bazılarını takipçilerine gönderiyorum.

‘HAKİMLERİN TUTUKLANMASINA ÜZÜLDÜLER’

Tufan Ergüder’in eşi Hacer Ergüder ise bütün polislerin çok rahat olduğunu, kendilerinden emin bir ruh halinde bulunduklarını belirtti. Hacer Ergüder, “Haksız bir şekilde içeride olduklarını biliyorlar. Vatana millete hizmet etmekten başka yanlış bir şey yapmadılar. Bu karar alındıktan sonra herkes daha net bir şekilde haksız bir şeklide içeride yatmış olduklarını gördü. Rahatlar, kararın uygulanmasını bekliyorlar. Hukuk askıya alınmış durumda. Tekrar hukukun uygulanacağı günleri bekliyorlar. Hakimlerin tutuklanmasına üzüldüler.” ifadelerini kullandı.

‘HAKİMLERİN TUTUKLANMASI BU İŞTE HİÇ BİR SUÇ OLMADIĞINI GÖSTERİYOR’

Polislerle ilgili dosyanın tamamen boş olduğunu, vicdanen karar alan bütün hakimlerin bunu görebileceğine dikkat çeken Hacer Ergüder, şöyle devam etti: “Dosya o kadar boş bir dosya ki tarafsız bir hakimin önüne gittiğinde, bu dosyaya tutuklama verilemeyeceğini, böyle bir dosyadan tutuklama olmayacağını net bir şekilde gördüler. Onlar işlerinin gereğini yaptılar. Onların tutuklanması aslında bu işte hiçbir suç olmadığını gösteriyor. Karar alındığı akşam ümitlendik sabaha kadar burada bekledik. Bu yapılan bile bir eziyet insanlara. En kısa zamanda çıkmalarını bekliyoruz.

‘BİZ BURAYA GELİNCE MORAL MOTİVASYON BULUYORUZ’

Eski Emniyet Müdürü Murat Çetiner de her hafta polisleri ziyaret ettiğini söyledi. Meslek hayatlarında hukukun dışında hiçbir şeye tevessül etmediklerini belirten Çetiner, görüşle ilgili de şunları söyledi: “ ‘Fatih’in torunlarıyız. Görev yaparken hukuk ne diyorsa onu yaptık. Savcı talimatı veya hakim kararları ile hareket ettik. Şimdi de bir hakim tutuklama kararı verdi. 9 aydır içerideyiz. Bir başka hakim serbest bıraktı ama yine içerideyiz. Sonuçta hukuk ne diyorsa o olacak, biz bu memleketin çocuklarıyız’ diyorlar. Arkadaşların hiç birisinde devletine, milletine isyan edecek, hukukun dışında hareket edecek karakterde kimse yok. Bugün görüştüklerim aşağı yukarı aynı şeyleri söylediler. Bir sorumluluk bilinci içinde hareket ediyorlar. Ve diyorlar ki; en son şehit olan Savcı Kiraz’ın mübarek şehit kanında, şu anda bütün bu hukuksuzlukları yaşayan yaşatan, planlayan, kumpası organize eden hepsinin elinde bu kan var. Temelde verdikleri mesaj bu. Buraya geldiğimde moral ve motivasyon buluyoruz. Bunların ah vah edecek yanları yok. Tutuklu olma durumundan dolayı memnuniyetsizlik hepimizde var”