İzmir’de Ülkü Ocakları tarafından "Şehide Saygı, Teröre lanet" yürüyüşü düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu yürüyüş sırasında gerginlik yaşandı.

İzmir Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın düzenlediği şehitler yürüyüşü için Gazi Bulvarı Ülkü Ocakları önünde toplanan gruba araç sürücüleri korna basarak destek verdi. Yürüyüşe; MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP İzmir milletvekilleri Murat Koç, Aslan Savaşan, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrağı olan grup, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sloganları atarak yürüdü. Yürüyüş sırasında Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl binası önünden geçen gruba iddiaya göre laf atıldı. Şehitler için yürüyen gruptan bazıları HKP binasına saldırmak istedi. Polis, bina girişi önünde önlem aldı. Yaşanan tartışma ve kısa süreli arbedenin ardından grup, yürüyüşe devam etti. Kalabalık, sloganlar atarak Konak Meydanı İlk Kurşun Anıtı önünde şehitler için bir araya geldi. Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bilgehan Ağbaba, basın açıklamasını okudu.

Ağbaba şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere, son günlerde ülkemizin dirliği ve birliğine yönelik terör saldırıları, kabul edilemez, tepkisiz kalınamaz bir boyuta ulaşmış, kan ve gözyaşı milletimizin yakasını bırakmaz olmuştur. Aziz vatanımızın dört bir yanı, keder, hüzün ve yasa boğulmuş, analar evlatlarını, kadınlar eşlerini, çocuklar babalarını kaybetmişlerdir. Bölücü terör örgütü, tüm kahpeliği ve alçaklığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin düşmanlarının ve Türk milletini tarihten silmek amacıyla kan dökmekten kaçınmayan emperyalist katillerin, gönüllü taşeronluğuna devam etmektedir. Son olarak Dağlıca’daki askeri taburumuza ve Iğdır’da görevi başındaki polislerimize yapılan saldırılarda iki gün içinde resmi verilere göre toplam 29 vatan evladımız şehadet şerbetini içmiştir. Allah ve vatan yolunda can vererek şehitlik mertebesine ulaşmayı, en yüce makam olarak gören büyük Türk milletinin korkusuz evlatları elbette ki bayrakları uğruna canlarını siper etmekten vazgeçmeyecekler ve mücadelede tereddüt göstermeyeceklerdir. Ancak, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, emniyet teşkilatımıza ve hatta sivil vatandaşlarımıza kadar uzanan bu namussuzca saldırıların amacı, Türk milletinin direncini ve iradesini kırarak, bölünme ve parçalanma senaryolarına razı etmektir.”

Bilgehan Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti: “Masa başında harita çizmeye meraklı emperyalistler, küresel terör çeteleri, kan baronları, Türk milletine yeni bir Sevr dayatmaya karar vermiş, 100 yıl önce başlarına geçirdiğimiz kanlı projelerini, yeni kuklaları aracılığıyla hayata geçirmeye çalışmaktadır. 7 Haziran genel seçimlerinden sonra "korucular bölgemizden defolsun" diyen, terör örgütünün siyasi uzantısı da, bu süreçte, kimlere hizmet ettiğini bir defa daha ortaya koymaktadır. Barış söylemleriyle ortaya çıkıp çatışma ortamını körükleyen malum siyasi parti, bu düşünce yapısıyla ve terörü destekleyen tavırlarıyla, kaç oy alırsa alsın Türk milliyetçileri için yok hükmündedir. Boş hayalleri ve zehirli fikirleriyle birlikte yok olmaya mahkûmdur.”

Grup, HDP il binasına yürüyen grup sloganlar atarak dağıldı.