Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından; Şırnak Uludere Gülyazı Köyü Salatalıkpınarı Mevkiinde keşif/gözetleme ve pusu/dinleme faaliyeti icra eden hudut unsurlarına, hududun sınırın Irak tarafında yer alan Karaçalı Tepe ve Kara Tepe bölgesinden uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden bugün (25 Şubat) saat 07.40 sıralarında yaşanan olaya ilişkin yapılan açıklamada, “Açılan taciz ateşine, Beyaz Tepe Üs Bölgesinde bulunan hafif ve ağır silahlarla anında karşılık verilmiş ve taciz ateşi kesilmiştir. Herhangi bir hasar ve zayiat olmamıştır.” bilgisi paylaşıldı.

Yine Uludere’de aynı yere dün de (24 Şubat) saat 08.33’te sınırın Irak tarafından teröristlerce taciz ateşi açılmıştı.

23 Şubat 2015 günü saat 08.40’ta de bu kez Uludere Gülyazı Köyü Şirit Yaylası Bölgesinde kaçakçılık faaliyetlerine engel olmak maksadıyla keşif/gözetleme ve pusu/dinleme faaliyeti icra eden 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı/Çakırsöğüt ve Salatalıkpınarı Mevkiinde aynı maksatla görevlendirilen 48. Hd.Tug.K.lığı unsurlarına, sınırın Irak tarafında bulunan 1872 Rakım Tepe bölgesinden taciz ateşi açılmıştı.