Uluslararası Kurumsal Mükemmellik Merkezi (UKMM) tarafından yerel yönetimlerde bir ilk olarak Ankara Yenimahalle Belediyesi'ne, Uluslararası kurumsal mükemmellik ödülü verildi.

Uluslararası Kurumsal Mükemmellik Merkezi (UKMM) tarafından verilen Uluslararası kurumsal mükemmellik ödülü töreni Yenimahalle Belediyesi tiyatro salonunda yapıldı. Ödül törenine CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve davetliler katıldı. Tören başlangıcında Yenimahalle Belediyesi'ni tanıtan bir film gösterildi. Filmin ardından sahneye çıkan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bu ödülleri almak başka ödülleri almak tabii ki önemli. Tabiki bunlarla gururlanıyoruz. Biz siyasetçiler, yöneticiler esas ödülü halktan alanlardır.”dedi. Yaşar, “Eğer sokağa çıktığınız da bir siyasetçi iseniz sokakta her düşüncede insanın itibarına mazhar bulunuyorsanız, sizi kucaklıyorsa sizi gözleriyle seviyorsa onların vicdanlarında yer buluyorsanız en büyük ödül ve sizi heyecana kaptıracak ödül sizi daha çok çalışmaya zorlayacak ödülün bu ödül olduğuna inanıyorum. Birileri çıkıp devlet nedir diyor birey önemlidir diyor. Biz devleti yüceltmezsek devleti halka sevdirmezsek devlet olmazsa birey yoktur diyenlerde var. Devlet var ki devlet düzeni sağlayacak ki devlet adil olacak ki devlet kucaklayacak ki acı gününde sevinçli gününde devleti yönetenler halkının yanında olacak ki o zaman huzur gelecek, o zaman sevgi gelecek, o zaman birlik olacak, beraberlik olacak, devleti yönetenler ayırt edici olmayacak, ötekileştirici olmayacak, halkını kucaklayacak, bana oy verdi vermedi benim gibi düşünüyor düşünmüyor bu benden değil, bu sokak benden değil, burası çamur içinde kalsın bana oy verenlerin sokağını granit yapayım derseniz zaten insanlıktan uzaklaşmışsınızdır.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Uluslararası Kurumsal Mükemmellik Merkezi yetkilileri, ödülü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a verdi. Fethi Yaşar’da bütün yetkililere çiçek armağan etti.