Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülmüş halde bulunan 22 yaşındaki üniversiteli Özgecan Aslan'a Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Genç kızın cenazesini teslim alan amcası Yaşasın Aslan, gözyaşlarına boğuldu.

Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1′inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'a ulaşamayan ailesi, kayıp ihbarında bulundu. Jandarma ekipleri, kayıpla ilgili çalışma başlattı. Edinilen bilgiye göre, Tarsus- Mersin- Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan 33 B 8756 plakalı minibüsün sürücüsü S.A. (26 ) Çamtepe'de jandarma kontrol noktasında durup otoyola nasıl çıkacağını sordu. Daha sonra S.A. otoyola değil de ormanlık alana doğru ilerleyince jandarma ekipleri durumlarından şüphelenip peşinden gittiği minibüsü yol kenarında durdurup arama yaptı.

Sürücü S.A. ile yanındaki babası N.A. (50) ve 20 yaşındaki F.G.'nin içinde bulunduğu minibüste kan izlerine rastlandı. Sürücü S.A., müşteri olarak minibüse aldıkları 2 yolcunun kavga ettiğini o yüzden lekelerin olduğunu ileri sürdü. Gözaltına alınan 3 şüpheli, yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, kayıp bilgisini alan jandarma ekipleri, tekrar minibüsü aramaya başladı. Araçta yapılan aramada kıza ait olduğu iddia edilen şapkanın bulunması üzerine, araçta bulunan N.A. ve F.G. gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Şüpheliler, ifadelerinde, genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedi benzin dökerek yaktıklarını, ardından da Çamlıyayla Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti.
Bugün sabah saatlerinde, şüphelilerin gösterdiği yerde yapılan aramada, dere yatağında piknik yapılan çamlık alanda, vücudunun bir bölümü yanmış kadın cesedi bulundu. Tarsus Devlet Hastanesi'ne getirilen kayıp genç kızın cesedi hastanede bekleyen babası Mehmet Aslan'a ve kardeşi Beste Aslan'a teşhis için gösterildi. Vücudu yakıldığı için tanınmaz halde olan kızın kıyafetlerinin Özgecan Aslan'a ait olduğunu belirttiler.

Yakılarak öldürülen genç kızının cesedine Adana Adli Tıp Kurumu'nda DNA testi ve detaylı otopsi yapıldı. Ceseti genç kızın amcası Yaşasın Aslan Teslim aldı. Amca Aslan, birşey söylemek istemediğini belirterek gözyaşlarına boğuldu. Genç kızın cesedi, morgdan alınıp defnedilmek üzere Mersin'e götürüldü. Soruşturma sürüyor.