Ünye’de Çamurlu Mahallesi Saray Caddesi'nde çalışan OSKİ ekipleri su borusunu patlatınca adeta sel oluştu. Yarım saatten fazla süre borudan akan su, şiddetli yağışla oluşan selleri aratmadı. Saray Caddesi’nde birçok esnafın dükkanını, işyerini deposunu su bastı. Cadde esnafı olaya tepki gösterdi. Suda ilerleyen bazı araçlar da çukurlara düşerek mağdur oldu.

Saray Caddesi esnaflarından Emrah Korkmaz, su baskınlarına karşın kaldırımın yükseltilmesi için Ünye Belediyesi’ne gittiğini anlatarak, ""Onlar, 'oraya biz bakmıyoruz' dedi. Beni OSKİ’ye yönlendirdiler. OSKİ görevlilerinin yanına iki kere gittim. Buraya bir adam gönderdiler. Bakıp gitti. Gidiş o gidiş. Ondan sonra da 1 ay, 1,5 ay oldu. Buraya hiçbir şekilde müdahale etmediler. Kaldırımı yükseltmediler. Su ikinci kez patladı, ben ikinci kez mağdur oldum. Yeter artık. Yetkililere buradan sesleniyorum. Allah rızası için bu Ramazan gününde insanları çileden çıkarmasınlar. Bu işi yapacak olan ehli ile yapsın, yapamayan da çekip gitsin. Benim dükkanımı yağmur yağmadan ikinci defa su basıyor. Söylediğimiz halde önlem almıyorlar.” diyerek yetkililere tepki gösterdi.

Saray Caddesi'nin diğer esnafları da altyapı çalışmasında suyun patlamasına anlam veremediklerini dile getirerek, "Bu iş böyle yapılmaz. Burada çalışırken suyun bir üst noktasında bir kişiyi bekletirsin. Burada çalışma esnasında su patlar ise üst noktadaki kişi suyu keser, anında olaya müdahale eder. Bu işi bu kadar bilemeyecek kadar aciz mi bu insanlar?” şeklinde tepki gösterdiler.