MHP Samsun milletvekili adayları Erhan Usta ve Hüseyin Edis, AK Parti’nin hiçbir milletvekilinin bürokrat oldukları dönemde bir kez bile Samsun’la ilgili meselelerde kendilerinden bir talepte bulunmadıklarını söyledi.

MHP Samsun milletvekili adayları Erhan Usta ve Hüseyin Edis, seçim çalışmalarına Yakakent, Havza ve Alaçam’da devam etti. Burada seçmenleriyle buluşan ve partilerinin plan ve programlarını vatandaşlara anlatan Usta ve Edis, İlkadım’da bulunan Ordulular Sevgi Derneği'ni de ziyaret etti. Başkan Hasan Varol ve yönetim kurulu tarafından karşılanan MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, "Devlete 26 yıldır hizmet ediyorum. Çalıştığım her yerde ülkem ve gelecek nesiller için hep en iyisini yapmaya çalıştım. Şimdi ise bu bilgi birikimimi siyasette kullanarak halkıma hizmet etmek istiyorum." dedi.

'KİMSE BİZİM KAPIMIZI ÇALMADI'

13 yıllık iktidar döneminde 4 başbakan, onlarca bakanla çalıştığını ve önemli projelerde imzası bulunduğunu dile getiren Usta, "Sizlere samimiyetimle söylüyorum ki Samsun sahipsiz bir şehir. Bunun en büyük örneği 13 yıl boyunca bir tane Samsun milletvekilinin bizlerden Samsun’la ilgili bir talebi olmadığı gibi ben bir bürokrat olarak bu şehre ve ülkeme onlardan daha fazla hizmet ettiğime inanıyorum. Bir ilin gelişmesi ve büyümesindeki en büyük etken o ilin siyasetçilerinin başarısından geçer. Diğer illerimiz bu denli kalkınma göstermişse oradan siyasetin izlerini ve başarısını bulmanız mümkündür. Biz seçildiğimizde Samsun’a hizmet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

'DEVLETİN PARASI İYİ KULLANILMADI'

MHP Samsun milletvekili adayı Hüseyin Edis ise bürokraside önemli görevlerde bulunduğunu belirterek, "Sizler bizleri burada sivil toplum örgütü yöneticileri olarak ağırladığınız için teşekkür ederiz. Ben hem bir bürokrat hem de Ankara’da Bafralılar Derneği’nin başkanı olarak görev yaptım. Sivil toplum örgütlerinin önemini ve değerini çok iyi bilirim. Aynı zamanda devlette bürokrat olarak görev yaptığım dönemlerde bu hükümetin büyük bir israf içinde olduğunu ve devletin parasının iyi kullanılmadığını gördüm. Halkımız onları devletin parasını, yetimin hakkını kimseye yedirmeyin diye Meclis'e gönderdi ancak onlar bu güvene layık olamadılar." ifadelerini kullandı.

'MHP KADROLARI GÖREVE HAZIRDIR'

MHP’nin Türkiye’de iktidar yürüyüşü başlattığını ve en iyi kadroların MHP’de olduğunu dile getiren Edis, "Gerçekten de partimizin çok deneyimli, devlet terbiyesi almış, bilgi ve birikimleri en üst düzeyde olan kadroları var. MHP camiası iktidara kilitlenmiş, halkımızdan yetki ve sorumluluk beklemektedir. Bizler de kendi şehrimizde sizlerden bu desteği bekliyor ve istiyoruz. Samsun’la ilgili yapacak çok işimiz ve projelerimiz var. Bunları hayata geçirdiğimiz takdirde Samsunluluk ruhuyla aşamayacağımız hiçbir konu olamaz. El ele vermeli, birlik ve beraberlik içinde sorunlarımızı çözmeliyiz. Bu gücü ben memleketimde görüyor ve hissediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.