Usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak, aralarında Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak ve İstihbarat Dairesi eski başkan yardımcısı Recep Güven’in de bulunduğu 50 polis hakkında açılan davanın duruşması sona erdi. Mahkeme, 10 sanığın tahliyesine karar verdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 15 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Yoklamaların ardından sanık avukatları duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarının kapalı yapılması talebini kabul etti. Kapalı yapılan duruşmada avukatların savunmasının ardından mahkeme, talepleri değerlendirdi.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Sadettin Akgüç, Ahmet Şentürk, Ahmet Ümit Seçgin, Serkan Şahan, Timurtaş Kayacı, Ali Arslantaş, Sadık Akpınarlı, Erdal Argın, Harun Dağlı ve Yılmaz Angın’ın tahliyesine hükmetti.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Recep Güven, İbrahim Tuka, Taner Bülent Demirel ve Mustafa Başer’in ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.