Oğlunun askerde uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyerek tedavisi için yetkililerden yardım isteyen annenin çağrısı karşılık buldu. Bağımlı genç, polis zoru ile tedavi altına alındı.

Samsun’un Bafra ilçesinde yaşayan kendisi kanser hastası, eşi güneydoğu gazisi olan 24 yaşındaki oğlunun uyuşturucuya askerde bulaşan evli ve bir çocuk sahibi genç, terör gazisi babası ve kanser hastası annesinin feryadı duyuldu. Anne Filiz Can 16 Haziran'da "Ben, eşim ve kendimden vazgeçtim. Ne olur oğlumu tedavi ettirerek onu kurtarın." diye seslenerek yetkililerden yardım istemişti.

OĞLUM ASKERDEN 'BAĞIMLI' OLARAK DÖNDÜ

Kocası Özcan Can 1993 yılında Şırnak'ta askerlik yaparken çatışmada başına isabet eden şarapnel parçası sebebiyle yaralandığını ve konuşamadığı için kendisini eve hapsettiğini anlatan anne Filiz Can, o tarihten sonra evinin hem annesi hem de babası olmuş. Bunca sıkıntıyı göğüsleyen anne Can'ı oğlunun askerden uyuşturucu bağımlısı olarak dönmesi ise tamamen yıkmış. Her türlü zorluğa rağmen çocuklarını büyüten anne Filiz Can, oğlunun askerden dönmesine 3 ay kala esrara başladığını iddia ederek o günden bu yana oğlunu bu durumdan kurtarmaya çalıştığını anlattı.

Uyuşturucu komasına girdiğinde 24 yaşındaki oğlunun başta kendisi olmak üzere çevresindeki herkese zarar verdiğini anlatan anne Can, "Tek derdim, oğlum iyileşsin. Ne tedavime yardım, ne eşime yardım istiyorum. Çocuğum haricinde hiç bir şeye yardım istemiyorum. Sadece oğlumu alsınlar hastaneye yatırsınlar, zorla da olsa yatırılsın. Bu gidişle ya o beni öldürecek ya da ben onu öldüreceğim, ya da karısını öldürecek. Hastaneye yatırmak istedim, yatmadı. 2 yıldır mücadele veriyoruz 'yatsın hastaneye, tedavi olsun' diye ama yatmıyor. Doktorları kandırıyor, 'Ben iyiyim ayakta tedavi görmek istiyorum, ilacımı içeceğim.' diyor. Ama ilacını içmiyor." diyerek göz yaşı dökmüştü.

Filiz Can'ın çağrısı karşılık buldu. 24 yaşındaki madde bağımlısı genç, polis zoru ile tedavi altına alındı.

Filiz Can duygularını şöyle dile getirdi; "Haber çıktıktan sonra Bafra Sağlık Müdürlüğünden doktorlar gönderildi. Ben de mücadeleme devam ettim. Doktorlar oğlumu evde inceledi, kolundaki kesikleri gördüler ama oğlumun gayet normal birisi gibi konuştuğunu söylediler. Bana 10 gün zaman verdiler. Aradan kısa zaman sonra oğlumun durumu iyi değil diyerek tekrar başvuruda bulundum. Sonra doktor tekrar geldi ve tedavi olması gerektiği konusunda karar vererek Kaymakamlığa ve Savcılığa bildirdi. Tabi bunun gibi durumlarda evrakların gelmesi uzun sürdüğü için hemen alınamıyormuş tedavi altına. Ben yapılan haberin çıktısını alarak adliye sarayına gittim ve oradaki memurların yardımıyla süreci hızlandırdık. Oğlum polis zoruyla tedaviye götürüldü. Mutluyum oğlumun bu illetten kurtulacağına ümidim var.’’ dedi.