Eskişehir’de son bir ay içerisinde sentetik uyuşturucudan 12 ve 17 yaşları arasında 7 çocuğun hastanede tedavi edilmesinin ardından şimdi de kentteki operasyonda, büyüklere uyuşturucu satmaktan yakalanan bir kişinin küçük çocuk olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, polis, operasyonda M.A. adlı yaşı küçük şahıs ile birlikte ikamette 17 gram bonzai maddesi, 12 adet ecstacy hap ve uyuşturucu madde satışından temin edildiği değerlendirilen 777 TL para ve uyuşturucu paketlemede kullanılan kağıt parçaları ele geçirdi. 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak' suçundan dolayı Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen M.A., adli mercilerce yaşının küçük olmasından dolayı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Eskişehir Emniyeti, son aylarda kentte uyuşturucuya yönelik aralarında küçük çocuklarında yer aldığı 45 kişinin zehirlenme ön tanısı üzerine hastaneye başvurarak tedavi edilmesi üzerine konuya ilişkin çalışmalarını daha kapsamlı hale getirdi. Çalışmalarını daha fazla artırarak sıklaştıran Eskişehir Emniyeti, bu kapsamda ‘NarkoTim’ birimini kurarak faaliyete geçirdi. Söz konusu NarkoTim birimi, haftanın her günü değişik saatlerde şüpheli mahallerde ağırlıklı olmak üzere uyuşturucu uygulamasına başladı. Yeni kurulan NarkoTim ekiplerinin çalışmalarının bu doğrultuda hız kazanarak devam ettiği çalışmalar meyvesini hemen vermeye başladı.

NarkoTim’ler yakaladıkları uyuşturucu kullanan bir şahsın ifadesi doğrultusunda, ilgili uyuşturucu maddeyi satan şahsın adresini aldı. Ardından uyuşturucuyu sattığı öğrenilen bu şahsın Zafer mahallesindeki evine operasyon yaptı. NarkoTim, operasyonda uyuşturucu ile birlikte yakalanan kişinin kimliğini öğrenince şoka uğradı. Operasyonda, yaşı küçük M.A. ile birlikte ikamette 17 gram bonzai maddesi, 12 adet ecstacy hap, uyuşturucu madde satışından temin edildiği öğrenilen 777 TL ile uyuşturucu paketlemede kullanılan kağıt parçalarına el kondu.

‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan gözaltına alınan M.A., yaşının küçük olmasından dolayı Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. İfadesi sonrası adliyeye sevk edilen M.A., yaşının küçük olmasından dolayı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada, yine timlerin Zafer mahallesi ve Payat pazarında uyuşturucu ve uyarıcı madde satışı yapan ve kullanan şahıslara yönelik çalışma gerçekleştirdi. Zafer mahallesindeki çalışmalarda, G.S.'de 5 adet ecstasy hap, İ.Y.’de 17 adet ecstasy hap, H.Ö.’de 2,23 gram sentetik kannobionid maddesi (bonzai zehri), M.E’de 1,35 gram sentetik kannobionid maddesi (bonzai zehri), B.G.’de 18 gram kubar esrar ve E.A.’da 1,20 gram gelen sentetik kannobionid maddesi (bonzai) ele geçirildi.

Bayat pazarındaki çalışmada ise B.D. 1,10 gram sentetik kannobionid maddesi ile yakaladı. Polis, söz konusu 7 kişiyi gözaltına alırken, ele geçirilen uyuşturucu maddelerine ise el koydu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.