Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, karayoluyla Manisa-İzmir arasını 15 dakikaya indirmek amacıyla 9 Eylül 2011 tarihinde temeli atılan fakat şirketin iflas etmesi sebebiyle 1 Kasım 2014 tarihinde yapımı durdurulan Sabuncubeli Tüneli’nin eninde sonunda biteceğini söyledi.

Vali Bektaş, Taş Fabrika’da gazetecilerle biraraya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, tünel inşaatının durmasıyla ilgili soruya karşılık, bir ihale yapıldığını ancak tünel yapmanın kolay bir iş olmadığını kaydetti. Tüneli inceledikten sonra ona göre bir çalışma yapıldığını vurgulayan Bektaş, “Ondan sonra ihaleye çıkarsınız ancak bütün bunlar birer tahmin, birer öngörüdür. Bu tahminleriniz, toprağın içine girdiğinizde tutabilir, tutmayabilir. Tuttuğu zaman başladığınız projeyi bitirirsiniz, tutmadığı zaman da oturup projeyi revize edersiniz. Müteahhidin ihalesi ona göre düzenlenir. Bizim için önemli olan, bunun yatırım programına girip ilk ihalesinin yapılmasıdır.” dedi.

Devletin Sabuncubeli Tüneli yapmaya karar verdiğini ve yapmaya başladığını ifade eden Vali Bektaş, “Eskiden işler başlardı ama bitmesi uzun süreler alırdı. Yeni İhale Kanunu'nda işe başlamak zor, bitirilmesi neredeyse garantidir. Sabuncubeli’nde sorunlar çıkabilir, müteahhit iflas edebilir. Müteahhit, kendi gönlünce istifa etmemiştir. Öngörememiştir, yapamamıştır, başaramamıştır. Gecikebilir. Burası eninde sonunda bitecek. Bu işlerde enseyi karartmaya gerek yok. Bu işin içerisinde riskler vardır. Yarıya kadar gelmiş iş, bundan sonra duracak mı? Durmayacak. Zemin bozukmuş. Bolu Tüneli’ni 20 yılda bitirdik. Netice itibariyle altı ay, bir sene, iki sene gecikebilir. Bence sürekli olumsuzlukları kaşıyarak vatandaşın da karamsarlığa itilmesine sebep olmak doğru değil. Olumlu yönlerine bakabilmeliyiz. Sabuncubeli Tüneli’nde zeminin zayıf olmasında Karayolları'nın bir kastı mı var, bir kabahati mi var? ‘Sabuncubeli Tüneli başlamadı.’ deseler tamam derim ama tünel başlamış ve bitirilecek.” diye konuştu.