Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sivas’tan Kapadokya bölgesine gezi için giden öğrencilerin bulunduğu midibüsün kaza yapması sonucu bir öğretmenle bir öğrencinin vefat ettiğini söyledi. Düzgün, “Bayram gününde öğretmen ve öğrencimizin vefatı bizi üzdü” dedi.

Vali Orhan Düzgün, Sivas’tan sabah erken saatte hareket eden ve Kapadokya bölgesine giden midibüsün kaza yapmasıyla ilgili bilgiler verdi. Kazadan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren Vali Düzgün, şu bilgileri verdi; “Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Sivas’tan bir grup öğrencimiz Kapadokya bölgesine gezi yapmak için sabah erken saatlerinde yola çıktılar. Sabah saat 07.50’de muhtemel sürücünün hakimiyetini kaybetmesi ve yoldan çıkmasıyla kaza meydana geldi. Bu kaza sonrasında midibüste bulunan öğretmenlerimizden birisi vefat etti. Üç ağır yaralımız vardı. Maalesef çocuklarımızdan birisi vefat etti. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Gençlik bayramında bir kaza olması ve bu kazada çocuklarımızdan birisinin hayatını kaybetmesi öğretmenimizin vefat etmesi bazılarının yaralanması bizi üzdü. Yaklaşık 5-6 hastanede yaralılar tedavi altında. 2 öğrencimizin durumu ciddi. Diğerleri normal ve hafif yaralı.”

Vali Orhan Düzgün, ailelere geçmiş olsun dileklerinde bulunurken hayatlarını kaybeden öğrenci ile öğretmenin ailelerine de başsağlığı dileklerinde bulundu.