Belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin, turizm alanında Samsun’da yapılacak çok önemli çalışmalar olduğunu söyledi.

Sheraton Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Vali Şahin, “Biz önce Samsunlulara ve Samsun çevresindeki insanlarımıza Samsun’u anlatıp tanıtacağız ki, turizm canlansın ve dünyadaki insanları Samsun’a çekebilelim. Biz ilçelerimizde turizmle ilgili yaptığımız toplantılarda oradaki güzellikleri ve potansiyeli gördük. Samsun’da yaşayan bütün insanların ilimizin bütün ilçelerini gezip turizm potansiyellerini görmesi gerekir ki, bu potansiyeli ülkemizin ve dünyanın başka yerlerinde yaşayan insanlara anlatıp Samsun tanıtılabilsin.” dedi.

Göreve geldiği günden itibaren Samsun’un tanıtım konusunda eksikliğinin olduğu yönünde açıklamalar yaptığını hatırlatan Şahin, “Samsun’un mutlak suretle iyi bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Samsun’da yaşayan insanlar yıllar içerisinde Samsun’da yaşanan değişiklikleri ve gelişimi fark edemeyebiliyorlar. Önümüzdeki dönemlerde Samsun'la ilgili üç tane önemli tarih var. Bunlardan ilki 2017 yılında ’23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın ilimizde yapılacak olması. Bununla ilgili Samsun’da çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımızın Samsunlu olmasından dolayı spor alınanda ilimizde yapılan yatırımların daha sağlıklı ilerlemesine imkan veriyor. Şu an Samsun’un ilçelerinde olan spor tesisleri çoğu ilimizde bile mevcut değil. Çarşamba ilçemizde yakın zamanda yapılacak bir golf sahası ile Samsun çok önemli bir golf tesisine kavuşmuş olacak. Samsun için ikinci önemli bir tarih ise 2019 yılı. Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919 yılının 100. Yılı olan 2019 yılı ilimiz için çok önemli bir tarihtir.” diye konuştu.

Samsun'la ilgili diğer önemli bir tarihin ise Cumhuriyetin ilanının 100. yılı olan 2023 tarihi olduğunu kaydeden Vali İbrahim Şahin, “Bununla ilgili hükümetimizin çok önemli hedefleri var. Bu hedeflerden bir tanesi 2023 yılında dünyada ekonomisi ilk 10 sırada olan ülkelerin arasına girme hedefi. Bizim de Samsun olarak 2023 yılındaki hedefimiz, ülkemizin ekonomik ve eğitim alanında gelişmiş ilk 10 ili arasında olmaktır. Ben içinde bulunduğumuz böyle güzel bir otelin Samsun’a kazandırılması için yaptığı çalışmalardan dolayı başta Tanrıverdi Ailesi olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve bu eserde emeği olan herkesi kutluyor, çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Vali Şahin konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte, 14 Şubat 2015 tarihinde açılışı yapılacak olan Sheraton Otel’in hizmet birimlerini gezerek ilgililerden bilgi aldı.