Cumhuriyet'in ilan edilişinin 92. Yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı etkinliği ilk kez Batıpark alanındaki İşitme Engelliler Olimipiyat Oyunları Stadında yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında ilk olarak Valilik binasında Vali İbrahim Şahin protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti. Buradaki kabulün ardından Vali Şahin ve protokol üyeleri etkinliğin yapılacağı Batıpark alanına geçti. Tören Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın üstü açık araca binerek vatandaşların, öğrencilerin ve askerlerin bayramını kutlamasıyla başladı. Konuşmasında gençlere seslenen Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Cumhuriyet gücünü onu ayakta tutan milletinden alır. Türk milleti Cumhuriyeti özümsemiş ve değerlerine sıkıca sarılmıştır. Cumhuriyetimizin en büyük hedeflerinden birisi; ülkesine yürekten bağlı yurttaşlık haklarını bilen, çalışkan ve üretken insanlar yetiştirmektir. Cumhuriyet’in en büyük değeri ise; ülkemizde yaşayan herkesin hür olması yasalar önünde eşit temel hak ve hak ve özgürlüklerini kullanabilen vatandaşlarından oluşmasıdır. Hepimizin ortak değer ve geçmişi vardır. Hüznümüz de sevincimiz de ortaktır. Sevgili gençlerimize düşen görevler vardır. Toplumun en dinamik kesimleri sizlersiniz. Bütün dikkatler sizin üzerinizdedir. Sizi inançlarınızdan, hedeflerinizden ve ülke sevginizden uzaklaştırmak isteyenler olacaktır. Sizler ülkenin umudusunuz bu nedenle her zaman bu tehlikelere karşı uyanık olmak sizin en baştaki görevinizdir.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün önem ve anlamını ifade eden şiirler okundu. Daha sonra Romen çocuklardan oluşan ritim korosu ve halkoyunları gösterisi sunuldu. Tören kortej geçişi ile sona erdi.